Spetterend spektakel in Walt Disney Studios Park

Op 2 juli 2016 is 'Mickey and the Magician' in première gegaan in Disneyland Paris. Ondertussen draait de show al eventjes en is ze haast niet meer weg te denken uit het aanbod van het Walt Disney Studios Park.

20161021 WDS MickeyMagic180De gloednieuwe show 'Mickey and the Magician' was de vervanger van de show 'Animagique' in het gelijknamige theater in het Walt Disney Studios Park. In dit spektakel speelt de bekende Disney-muis Mickey Mouse de hoofdrol in een avontuur dat speciaal voor Disneyland Paris is ontworpen. Hoog boven de daken, ondergedompeld in een wereld van magie en vreugde, heeft Mickey de taak gekregen om het atelier van een grote tovenaar op te ruimen. Op de geheime, betoverende zolder vindt Mickey bijzondere kunstvoorwerpen, rekwisieten en andere mysterieuze voorwerpen.

'Mickey and the Magician' keert terug in de tijd naar Parijs aan het begin van de 19e eeuw en speelt zich af in het atelier van een grote tovenaar. Niemand minder dan Mickey Mouse is de assistent van de tovenaar!
Het is avond geworden. Tinkerbell heeft een beetje elfenstof verspreid. Wanneer Mickey de taak heeft gekregen om het atelier op te ruimen voor zonsopgang wordt de jonge leerling afgeleid. Niets blijkt zoals het lijkt. Mickey komt per ongeluk terecht in de meest magische werelden uit verschillende Disney films. Mickey zijn droom om zelf een grote tovenaar te worden wordt werkelijkheid en daarbij leert hij waardevolle lessen van iconische Disney figuren, zoals de Geest uit Aladdin, de Goede Fee uit Assepoester en zelfs Rafiki uit De Leeuwenkoning. Hij wordt de held in deze adembenemende show vol illusie en het publiek wordt ondergedompeld in een wereld van magie en vreugde.

De onvergetelijke liedjes die hebben bijgedragen aan het succes van deze grote Disney films zijn opnieuw bewerkt voor deze productie.
'Mickey and te Magician' belooft het publiek geweldige muziek met geheel onverwachte geluiden.
In het nummer 'Be Our Guest', de hit uit Belle en het Beest, zullen bijvoorbeeld geluiden uit het circus te horen zijn. En ‘Friend Like Me’, gezongen door De Geest uit Aladdin, is geheel in Broadway-stijl, inclusief trucs en tapdansen. Daarnaast heeft de show ook een gloednieuw nummer.

 20161021 WDS MickeyMagic640

De makers van 'Mickey and the Magician' hebben zich laten inspireren door de grote illusionist Georges Méliès en de beroemde Franse goochelaar Robert-Houdin.
Het betreft hier geen traditionele goochelshow. Illusies vormen de basis van dit gloednieuwe verhaal en hiervoor deed Disneyland Paris beroep op de veelgeprezen illusionist Paul Kieve om deze illusies te creëren.
"Het is moeilijk om aan het woord 'Disney' te denken zonder daarbij ook aan magie te denken. Ik raakte gefascineerd door magie toen ik 10 jaar oud was en was altijd ideeën aan het uitvinden in mijn hoofd. Eén van de fantastische dingen aan het werken aan 'Mickey and the Magician' is dat ik een aantal van deze ideeën in de praktijk kan brengen!", zegt Paul Kieve. "Toen ik 10 jaar oud was, mocht ik mee naar Disneyland in Californië. Magie werd mijn leven, dus de mogelijkheid om prachtige magie in een permanente liveshow in Disneyland Parijs te brengen, omringd door klassieke Disney figuren, is een droom die voor mij uitkomt. Ik vind het fantastisch dat duizenden kinderen van alle leeftijden niet alleen kennis kunnen maken met live magie, maar ook met live theater van hoge kwaliteit door te kijken naar 'Mickey and the Magician'. Ik hoop dat het een ervaring wordt die ze nooit zullen vergeten."

'Mickey and the Magician' is te zien tot en met 8 januari 2017.
Dagelijks zijn er verschillende shows in het Frans-Engels in het Animagique Theater in het Walt Disney Studios Park.