Succesvolle Disneyland Paris - Val d’Europe Halve Marathon

20160926 DLP marathon180 medaille15.000 sportievelingen zetten beste beentje voor

Sinds afgelopen weekend kunnen we stellen dat Disneyland Paris nu ook een topbestemming is voor de sportievelingen onder ons: toen vond immers de allereerste editie plaats van de Disneyland Paris - Val d’Europe Halve Marathon.

De organisatie had niet alleen een halve marathon op het programma staan, er was ook de familiale 5km. Hetgeen deze wedstrijden zo uniek maakten, is dat het loopparcours langsheen en doorheen de twee Disney-parken liep, een droomparcours als het ware. Maar liefst 15.000 sportievelingen hebben zich dan ook ingeschreven voor dit unieke event.

20160926 DLP marathon180De Disneyland Paris - Val d’Europe Halve Marathon was alvast meer dan louter een loopwedstrijd, het is een belevenis die uniek is voor elke Disney fan, voor elke sportfan… Probeer je je maar voor te stellen dat je een wedstrijd loopt, die bijna letterlijk uit een sprookje lijkt te komen, op weg naar het kasteel van Doornroosje, langsheen It’s a small World en de route doorheen Toy Story Land… Het traject spreekt niet alleen tot de verbeelding, het zit vol van verbeelding. Bovendien werden de jongste en oudste bezoekers enorm aangemoedigd door Mickey en al zijn vriendjes. Alleen al daarom is deelnemen belangrijker dan winnen. Bovendien had Disneyland Paris ervoor gezorgd dat elke deelnemer, van de allerkleinste tot de grootste, een unieke medaille mee naar huis kreeg voor zijn of haar deelname…

Deelnemers aan het allereerste Disneyland Paris – Val d’Europe Halve Marathon Weekend konden hun kaartjes in februari bestellen. Nog geen 4uur en 30 minuten later waren de beschikbare tickets al op.
Meer dan 50 nationaliteiten waren vertegenwoordigd; de allerjongste atleet van het weekend was Brits en was slechts… 1 jaar en 1 dag oud toen ze deelnam aan de race voor kinderen, met Mickey aan de finish! De oudste sportieveling was maar liefst 83 jaar oud en had de Amerikaanse nationaliteit.
   

20160926 DLP marathon640

Foto's: Disneyland Paris