Disneyland Paris

Disneyland Paris

Classificatie

  • Themapark - Resort

Inkom-tarieven

  • volwassene: 62 Euro
    kind (3-11 j): 56 Euro
  • Abonnement: 159 Euro

Parken in de buurt

Hotelaanrader

KristofHolidays300150-Disneyland

Routeplanner

Disneyland Paris is de populairste pretparkbestemming in Europa. Het resort bestaat uit twee pretparken, een Disney Village met restaurants, winkeltjes en avond-entertainment, en een hele rits hotels.
Het Disneyland Park is het meest uitgebreide park van de twee en wordt vaak ook het Magic Kingdom genoemd. Dit themapark bestaat uit verschillende landen, die in een cirkel omheen het kasteel van Doornroosje liggen. USA Mainstreet verbindt het park met de inkom.
Het attractieaanbod is zeer familiaal gericht, met toch enkele uitschieters voor de thrill-liefhebber. De meeste attracties proberen de fantasie-zintuigen te prikkelen, en vaak slagen ze er ook in. Topattracties zijn ongetwijfeld Phantom Manor, het spookhuis, Big Thunder Mountain, de losgeslagen mijntrein, Indiana Jones and the Temple of Peril, een achtbaanavontuur, Pirates of the Caribean, een piratentocht, Peter Pan, een zweefvlucht naar Neverland, Space Mountain, een fantastische indoor achtbaan, en nog vele andere...

Naast dit fantastische sprookjespark is er ook het kleine broertje Walt Disney Studios Park, een park waarin de films van Disney centraal staan. Oorspronkelijk was het opzet dat alles in filmstudio-stijl moest zijn. Het attractieaanbod was echter bijzonder beperkt, en de eerder unieke studio-stijl was toch niet zo'n groot succes, waardoor enkele oudere recepten (Tower of Terror) of vernieuwende ideeën (Crush' Coaster) het park een heel nieuw elan zouden geven. En toegegeven, het park is er bijzonder goed op vooruit gegaan en heeft nu toch een mooi aanbod. Toppers naast de eerder vernoemde attracties zijn Rock 'n' Rollercoaster, Studio Tram Tour en de fantastische stunt show Moteurs Action!

Naast de parken zijn er de fantastische hotels, die zeker en vast hun meerprijs waard zijn voor een unieke droom-beleving. In de nabijheid van het park is er nog een groot outlet shopping center (Val d'Europe) met een Sea Life Center, en uiteraard is de wereldstad Parijs ook niet ver weg, waardoor enkele dagen Disneyland Parijs een boeiende vakantie kan zijn.
  

Het Weer