Toy Story Playland

Toy Story Playland

Wat lange tijd een gerucht was, of zelfs een stille wens, wordt in 2010 werkelijkheid: Toy Story Playland komt naar Disneyland Resort Paris, meer bepaald in het Walt Disney Studios Park.
Dit nieuwe themagebied zal uiteraard draaien rond de verschillende cartoonfiguren uit de animatiefilm Toy Story. Hiervoor zal Studio Tram Tour een stukje omgeleid worden. Dit gedeelte zal zijn aansluiting vinden op Route 66 bij de andere Pixar attracties Cars en Crush’s Coaster. Een grote robot zal met Scrabble letters de woordencombinatie “Toy Story Playland” vastleggen.
Een nieuw pad zal in het nieuwe gebied leiden, met links een pad naar de attracties Army Men Parachute Jump en Slinky Dog Ride. Er is ook een pad rechts, richting bos, waar RC Racer te vinden.

Army Man Parachute Jump is een leuke toren, 25 meter hoog, waarbij je met een parachute naar beneden valt. De setting hiervoor zijn de speelgoedsoldaatjes, bekend van Toy Story. Slinky Dog is de grappige hond uit Toy Story, waarbij zijn hoofd en achterwerk, verbonden zijn door een elastische spiraal. Dit in gedachten heeft men een Music-Express draaimolen (of simpelweg een rups) van Mack geconverteerd naar deze speelgoedhond. Bij deze attracties zullen uiteraard ander bekend speelgoed vanuit de film te bewonderen zijn, als leuke thema-objecten.
De eyecatcher is zonder twijfel RC Racer, een 35 hoog hoefijzer-achtige attractie, met een hoek van 95°. Deze half-pipe coaster gebruikt als achtbaantrein de bekende op afstand bediende auto, die in de eerste Toy Story film een prominente hoofdrol opeiste op het einde.

Met in het achterhoofd dat in 2010 Toy Story 3 gereleased wordt, is dit nieuw themaland een slimme zet. Bovendien zouden de eerste twee films herwerkt worden tot een 3D film, en eind 2009 beschikbaar zijn. Het wordt dus een Toy Story jaar…

Volg zeker en vast ook deze fantastische website voor meer Disney gerelateerd nieuws: http://www.dlrpfans.be/