Serengeti-Park

Serengeti-Park

Classificatie

  • Safari-dierenpark en pretpark

Inkom-tarieven

  • volwassene: 24 Euro
    kind (3-12 j): 20 Euro

Het Duitse safaripark Serengeti-Park combineert het avontuurlijke van een safari-expeditie met enkele leuke pretparkattracties. Het park is onderverdeeld in vier grote gebieden: het dierengedeelte Tierland, de verschillende apenverblijven Affenland, twee pretparkgedeeltes Freizeitland en Wasserland!

Het pretparkgedeelte bestaat uit verschillende attracties, die hier en daar hun plekje hebben gekregen. Het voelt een beetje als een kleurrijke kermis aan, met toch een bepaalde charme. Het park heeft twee achtbanen, een waterbaan, en verschillende thrill rides, waaronder nog enkele bekende attracties die uit België en Nederland verdwenen zijn zoals Rainbow, Condor, Calypso... Daarnaast biedt het park ook verschillende familie-attracties aan, en ook de jongste kinderen hebben diverse mogelijkheden, gaande van draaimolens, glijbanen tot springkastelen.

Eén van de gekkere attracties is de jungle expeditie van het park, waar een dolgedraaide chauffeur het safari-parcours doorkruist, en enkele zeer doorzichtige avonturen tegemoet gaat (de namaakslang, de brug die instort, de aap,...) Maar in ieder geval best leuk om doen. 

De grootste troeven zijn toch wel de apen en vooral het safarigedeelte. De meeste rondleidingen zijn weliswaar in het Duits, maar men kan ook met de eigen wagen de leeuwen en tijgers tegemoet rijden.