Ring°Werk

Ring°Werk

Classificatie

  • Indoor thema-concept

Inkom-tarieven

  • volwassene: 19,50 Euro
    kind (5-11 jaar): 11 Euro
  • abonnement: vanaf 49 Euro

Bookings_Eifel300

Ring°Werk is kort samengevat een autosport avontuur voor het hele gezin.
In Ring°Werk, een 15.000 vierkante meter indoor themapark draait alles rond autosport en zijn legendes, mobiliteit en uiteraard ook over het race-circuit Nürburgring.

Elke Ring°Werk-bezoeker zal zich begeven in de wereld van de races, in een steile bocht op het dubbele van de versnelling van een Formule 1 auto, vanuit een bioscoopzetel of in één van de talloze simulatoren. Hiernaast zijn er nog periodieke tentoonstellingen en attracties, zodat een bezoekje elke keer opnieuw anders zal aanvoelen.

Eén van de spectaculairste attracties is zonder twijfel de 24-uurs race in 4D. Zoals op vele race-circuits wordt er ook op Nürnburgring een legendarische 24-uurs race gehouden voor sportwagens. In deze film maak je kennis met een race team dat zich niet alleen voorbereidt aan de race, maar dat ook deelneemt. Verschillende geureffecten en andere speciale effecten maken de 3D-film tot een boeiend geheel, al moet gezegd dat de film zelfs in simpele 2D een voltreffer zou zijn.

In de hal is er ook een historische tentoonstelling die de bezoeker loodst doorheen acht decennia van de autosport. Waardevolle wagens die teruggaan tot 1927. Uiteraard bevindt zich bij elke wagen een informatiebord met tekst en uitleg over de prestaties. Bovendien is er ook veel fotomateriaal doorheen de jaren die uitgestald staan.

Ring°Racer is een verhaal apart. Met deze achtbaan wilde het park het Formule 1 gevoel geven, waarbij de baan parallel aan start en finish van het circuit gelanceerd wordt tot 217 km/u in minder dan 2,5 seconde. Deze adrenaline baan is helaas nog niet geopend omwille van de technische complexiteit die enkele problemen aan het licht bracht tijdens de testen.

Multi-Media-Theater "Grüne Hölle"
De Groene Hel van dichtbij of een stukje geschiedenis van de Nordschleife . Dit multimedia theater brengt de geschiedenis van deze historische baan volledig tot leven. De bouw van de Nordschleife begon zo’n 80 jaar geleden en heeft vele mijlpalen in de geschiedenis gekend. De baan heeft vele legendes voorgebracht, maar ook vele drama’s gekend, waarvan het verschrikkelijke ongeval van Niki Lauda het bekendste. Kippenvel gegarandeerd.

Motor Mania is interactief plezier voor groot en klein. In deze gekke attractie is je benzinesproeier het wapen om op verschillende targets te richten. Het is een trackless dark ride, met monitors, en enkele verrassende effecten.

In Testcenter loop je als bezoeker doorheen een motor om in een laboratorium tot op de bodem van alle geheimen uit de auto-industrie te komen. Oplossingen voor CO2 uitstoot, wat moet een modern chassis allemaal aankunnen, de voordelen van elektrische aandrijving op een rijtje, enz… In deze boeiende en interactieve tentoonstelling komen jong en oud meer te weten over basisprincipes van verschillende technologieën.

Indien dit allemaal te saai lijkt of te moeilijk, dan is "Nürbus Eifel tour" de ideale afleiding. Deze promobus over de regio Eifel is zonder twijfel de snelste in de wereld. Neem plaats voor een knotsgekke rit, waarbij de panoramische rit net iets anders uitvalt dan verwacht werd.

Mensen die eens graag achter het stuur van een grote vrachtwagen willen zitten, moeten zeker eens langs gaan bij Truck Grand Prix. Eerst is er een kwalificatieronde te overwinnen, om erna plaats te nemen in een grote truck voor een spannende race. De nieuwste simulatie-technologie maakt deze unieke race-ervaring mogelijk.

Bekende formule-1 helden van vroeger en nu zijn terug te vinden in Ring°meister. Zij hebben ook een link met de meer dan 80-jarige geschiedenis van de Nürburgring. Ideaal voor een foto met je favoriete held.

Sommige bezoekers zijn niet alleen geïntrigeerd door alles wat met de autosport te maken heeft, ze weten er bovendien ook veel van. In Ring°akademie wordt je kennis op de proef gesteld.

Heb je je ooit eens afgevraagd hoe het is in de pits tijdens een race, hoe gevoelig zijn de race-auto's vervoerd en welke technologie is achter de Formule 1-auto's? Ook dit kan men allemaal komen ontdekken. Ontdek bijna alle geheimen door het effect van een verandering van de racewegen in de windtunnel uit te proberen.
Test ook eens je snelheid in een pit-stop in de Pit Stop Show. Een band vervangen en de wagen bijtanken op topsnelheid.

De kinderen krijgen bovendien de kans op hun eerste rij-ervaring. Als beloning kunnen ze zelfs uitkijken naar hun eerste rijbewijs met foto!

Gamefanaten zullen in het Playstation Gebied ook hun gading vinden. Uiteraard alles in het teken van racen.