De Rookburgh Rookies

Suske en Wiske hadden eerder al avonturen in Bellewaerde en de Efteling, maar in hun nieuwste album, De Rookburgh Rookies, wordt de bezoeker meegenomen naar Rookburgh in Phantasialand.

Lambik trakteert Suske en Wiske en tante Sidonia op een heerlijk weekendje Phantasialand. Maar wanneer ze de nieuwe belevingswereld van Rookburgh bezoeken, wordt het avontuur wel heel levensecht.

20230502 PHL SuskeWiske1200800 1

Peter Van Gucht slaagt er opnieuw in om een bijzonder leuk en eigentijds verhaal uit te schrijven, dat Suske en Wiske brengt naar Phantasialand. Hij liet zich inspireren na een bezoekje aan Rookburgh. Zo gaan onze striphelden aan boord van F.L.Y. en die voert hen op magische wijze naar het Rookburgh uit het verleden. Daar blijkt de stad te worden gerund door een zekere An Traciet die haar fortuin maakt door stoom te verkopen aan de rijke inwoners die ver boven de stad in peperdure ballons wonen. De stoom zelf wordt opgewekt in de vervuilende goorkoolcentrales van de stad. Daarin worden de armen te werk gesteld die erg lijden onder de ongezonde omstandigheden. Suske en Wiske ontmoeten echter een kinderbende die in opstand is gekomen tegen An Traciet. Deze wil hen kost wat kost uitschakelen, zeker als blijkt dat de Rookburgh Rookies beschikken over een nieuwe vorm van energie die haar stoomhandel bedreigen.

20230502 PHL SuskeWiske1200800 2

Rookburgh is het nieuwste themaland in het Duitse Phantasialand. Het vormt in feite een district van het Berlin gedeelte dat zich sterk liet inspireren door de wereld van de luchtvaart in het begin van de 20e eeuw. Bezoekers komen terecht in een aeronautenwereld en beleven de sfeer van de steampunk. Rookburgh is meer dan een themaland, het is een beleving op zichzelf. Het is bijzonder clever ontworpen met in het hart van het gebied het Hotel Charles Lindbergh. Hierin verblijven de gasten als ware aeronauten in een cabine-vormige kamer. Men boekt een explorer-pakket, waarbij de gasten niet alleen toegang krijgen tot Phantasialand zelf, maar ook genieten van een driegangendiner en een uitgebreid ontbijtbuffet in restaurant Uhrwerk, een exclusieve toegang hebben tot Bar 1919 en dankzij de Charles Lindbergh-tickets ook nog eens eenmaal per dag kunnen genieten van een versnelde toegang tot F.L.Y., een unieke achtbaan die nergens ter wereld te vinden is. Deze rollercoaster werd gebouwd door Vekoma en is een Flying Launch Coaster. Uniek aan deze achtbaan is niet alleen de innovatieve instapprocedure en de manier waarop bezoekers in de flying positie worden gebracht, maar ook het tot tweemaal toe lanceren van de achtbaan. Bovendien is F.L.Y. als het ware versmolten met Rookburgh en het Hotel Charles Lindbergh.

20230502 PHL SuskeWiske1200800 3

Suske en Wiske en De Rookburgh Rookies is te verkrijgen vanaf vandaag, 2 mei 2023. Het wordt uitgebracht door de Standaard Uitgeverij.
Van het album verschijnt ook een Phantasialand-editie met een aangepaste backcover. Deze is koop in de shop Haus der 6 Drachen in het Duitse pretpark in Brühl.

 

 

Info: Standaard Uitgeverij, Phantasialand, Parkworld.be
Foto's: Parkworld.be