The Lost Temple

Nieuwe high-tech attractie

In het Duitse film-themapark kunnen de bezoekers terecht voor een dagje vol pretparkplezier, met als nieuwe topattractie ‘The Lost Temple’.

20140805-MPG180De directeur van Movie Park Germany, Wouter Dekkers, presenteerde tijdens een persevent de nieuwe attractie: “We hebben iets gerealiseerd dat in deze vorm uniek is in de wereld!”, aldus een opgetogen Dekkers. “Met ‘The Lost Temple’ hebben we zelfs ons voorbeeld bij Universal Studios Hollywood, King Kong 3D, overtroffen.”
Dekkers stelde zelfs dat het Duitse park een nieuwe standaard in de entertainmentwereld heeft gecreëerd. “We denken steeds na over onze roots onder ons motto ‘Hoera! Ik ben in de film!’. Met onze nieuwe attractie gaan we terug naar de film-wereld en bieden we onze bezoekers een totaalbeleving die zij nooit zullen vergeten.”

The Lost Temple is een soort 3D-simulator attractie die gebruik maakt van de zogeheten ‘Immersive Tunnel’ zoals bij King Kong 3D, die de bezoekers meeneemt op een spannende reis door de pre-historie. In totaal duurt een ritje ongeveer een kwartiertje. Bijna een jaar geleden ontstond het eerste idee voor ‘The Lost Temple’. Eerder waren eerdere plannen voor een mega-achtbaan verworpen. Samen met enkele partners ontwikkelde een team met Dekkers als drijvende kracht het concept, waarbij werd gekozen voor een spannende verhaallijn. De story werd opgebouwd rond de spannende avonturen van de archeoloog Dr. Jeffrey Carter. Het team bouwde de attractie in de voormalige Movie Magic-hallen en creëerde er een gans nieuwe wereld. Verschillende ruimtes werden ontworpen, maar liefst 14, met veel aandacht aan detail. Ze maken deel uit van de zogenaamde story telling. De bedoeling is immers om de bezoekers mee te nemen in het verhaal van deze fascinerende attractie.
Wouter Dekkers licht verder toe: “Het is het totale samenspel van geschiedenis en de rit in de expeditiebussen, dat ervoor zorgt dat ‘The Lost Temple’ zo uniek is”.

20140805-MPG640

Ook met de zogenoemde ‘Immersive Tunnel’ begaf Movie Park Germany zich op nieuw terrein: er werden gespecialiseerde bedrijven uit Engeland en de Verenigde Staten ingehuurd om de wand met een 46 meter lang en 5 meter hoog 360-graden scherm, te installeren en een speciaal voor de attractie bedoelde nieuwe film te produceren. In totaal worden 7 projectors gebruikt om de film te vertonen. In elke bus (er zijn er twee) kunnen 30 mensen plaats nemen. De simulator kan in verschillende richtingen en hoeken bewegen, met een maximale hellingshoek van 21°. Zelfs de 3-D brillen werden speciaal ontwikkeld: zij passen zich aan de bewegingen van de bezoekers aan om zo de perfecte illusie op te roepen.

De attractie is een familie-attractie, maar kinderen kleiner dan 1 meter mogen helaas de attractie nog niet betreden. Vanaf 1m30 mogen de kinds pas zonder begeleiding van een volwassene ‘The Lost Temple’ zelf verkennen.

De afgelopen jaren heeft Movie Park Germany geïnvesteerd in haar attracties. Het park biedt reeds sinds 1996 shows, attracties en evenementen rondom het thema film, met het populaire Nickland, de figuren uit Ice Age en Spongebob, als belangrijke troeven voor een gezinsuitstap. De afgelopen 4 jaren opende de populaire kinderverkeersschool “Teenage Mutant Ninja Turtles - License to Drive” en de spectaculaire Dark Ride “Van Helsing”s Factory”. Met de nieuwe attractie ‘The Lost Temple’ gaat het park terug naar de basis, namelijk de film. We zijn alvast benieuwd hoe het publiek de attractie zal smaken.

Logo Phantasialand

 

Bezoekadres

Movie Park Germany
Warner Allee 1
Bottrop, Noordrijn-Westfalen 46244
DUITSLAND
Telefoon
+49 (0) 2045 899715

Classificatie

Film-Themapark

Parken in de buurt
  • Schloß Beck Freizeitpark (1km)
  • Sea Life Oberhausen (16km)
  • ZOOM Erlebniswelt (23km)
  • Zoo Duisburg (31km)
  • Tierpark + Fossilium Bochum (40km)
  • Kernie's Familienpark (47km)
  • Zoo Dortmund (60km)

 

Routeplanner