Secrets of St. Elmo in Movie Park Germany

Unieke interactieve walkthrough

In 2020 opende Movie Park Germany een interactieve walkthrough, ‘Secrets of St. Elmo’, waar enkel de beste spookjagers het 140 jaar oude geheim van St. Elmo kunnen onthullen.

‘Secrets of St. Elmo’ is een spannende, interactieve walkthrough waar bezoekers in de huid kruipen van echte spookjagers en de jonge spook Adeen helpen om St. Elmo en de saloon te bevrijden van de kwade machten.
140 jaar geleden heeft een mijnramp St. Elmo compleet verwoest.
In deze walkthrough, ontdekken de bezoekers niet alleen de mysterieuze geschiedenis van St. Elmo, maar ontdekken ze ook een groot geheim dat de missie in gevaar kan brengen. Dit roept een hele belangrijke vraag op: wie heeft goede en wie heeft kwade bedoelingen?

20230111 MPG stElmo1200800 1

Team performance
De interactieve beleving vindt plaats in het voormalige pand van de gelicentieerde attractie ‘The Walking Dead Breakout’.
Mark Beumers, CEO van Lagotronics Projects legt uit: "In dit bestaande gebouw hebben we een unieke en innovatieve interactieve walkthrough gerealiseerd in ongeveer zes maanden. Het was een enorme uitdaging om een nieuw idee te bedenken binnen de strakke tijdsplanning. Met een geweldige nieuwe storyline gecombineerd met interactives en special effects, ben ik van mening dat deze uitdaging zeker geslaagd is. Dit hadden we niet bereikt zonder ons loyale en flexibele team met uitgebreide kennis en doorzettingsvermogen."

Thorsten Backhaus, directeur van Movie Park Germany, deelt deze mening: "Wij zijn enorm verheugd om onze gasten een nieuwe interactieve ervaring te kunnen bieden en ze onderdeel te laten worden van het verhaal van de verlaten Amerikaanse spookstad St. Elmo. In gedetailleerde scenes gaan bezoekers op spookjacht en ontdekken ze het grote geheim van St. Elmo. Dankzij de thematisering verrijkt de attractie ons Western gebied met een nieuwe familiebeleving. We willen het hele team van Lagotronics Projects bedanken voor de goede samenwerking en de creatieve input waarmee dit project is uitgevoerd."

20230111 MPG stElmo1200800 2

Unieke interactieve walkthrough
Wat deze walkthrough zo speciaal maakt is het gebruik van live acteurs, pepper’s ghost en een op maat gemaakt interactief systeem. De live acteurs en pepper’s ghost optimaliseren de beleving door middel van het toevoegen van spanning en entertainment. Sommige live-acteurs begeleiden en triggeren de gasten om uiteindelijk het raadsel te ontrafelen. Anderen verschijnen onverwacht gedurende de hele walkthrough. Aan het einde van de walkthrough kruipt een live acteur in de huid van Adeen, in de vorm van een pepper’s ghost. De pepper’s ghost bevindt zich in een aparte ruimte, zodat de acteur de bezoekers kan zien en horen, persoonlijk met hen kan spreken en hen kan verrassen.

Op maat gemaakt interactief systeem
Het meest indrukwekkende onderdeel van deze attractie is het gebruik van een op maat gemaakt en innovatief interactief systeem. Voor deze walkthrough is een aangepaste shooter ontworpen en ontwikkeld. De shooter is draadloos, werkt op batterijen, is licht van gewicht en heeft een ergonomisch ontwerp. Er zijn ook nieuwe functies in de software opgenomen om het gebruik in een walkthrough attractie mogelijk te maken, vanwege de veel veranderende doelen in alle scenes.

Spook projecties, verborgen targets en special effects
In deze attractie zijn twee soorten targets geïmplementeerd: spook projecties en verborgen targets. De spookprojecties verschijnen gedurende de hele walkthrough. De verborgen targets zijn aanwijzingen waarmee uiteindelijk het raadsel ontrafelt kan worden. De live acteurs, operators van het park, helpen de bezoekers om deze verborgen hints te ontdekken. Wanneer bezoekers de verborgen targets raken, worden special effects getriggerd. Denk hierbij aan een bewegende tak, shutters die opengaan en blacklight dat een verborgen hint onthuld. Verder zorgen geur- en geluidseffecten ervoor dat de bezoekers volledig worden ondergedompeld in de verhaallijn. Met elke verborgen hint die onthuld wordt, zijn de bezoekers een stap dichter bij het ontrafelen van het grootste geheim dat St. Elmo met zich meedraagt.

20230111 MPG stElmo1200800 3

Verder is er een scoring systeem geïmplementeerd welke iedere individuele score bijhoudt. Voor elk target dat is geraakt, krijgen de bezoekers punten. De (high)scores worden aan het einde van de attractie weergegeven op een grote monitor.

Info en foto's: Lagotronics Projects
  

Logo Phantasialand

 

Bezoekadres

Movie Park Germany
Warner Allee 1
Bottrop, Noordrijn-Westfalen 46244
DUITSLAND
Telefoon
+49 (0) 2045 899715

Classificatie

Film-Themapark

Parken in de buurt
  • Schloß Beck Freizeitpark (1km)
  • Sea Life Oberhausen (16km)
  • ZOOM Erlebniswelt (23km)
  • Zoo Duisburg (31km)
  • Tierpark + Fossilium Bochum (40km)
  • Kernie's Familienpark (47km)
  • Zoo Dortmund (60km)

 

Routeplanner