Star Trek™: Operation Enterprise geopend

Movie Park Germany opent triple launch coaster

Begin juni was het dan zo ver voor het Duitse filmthemapark Movie Park Germany: de nieuwe achtbaan Star Trek™: Operation Enterprise opende voor het publiek. Het betreft wereldwijd de allereerste Star Trek attractie.

20170627 StarTrekMPG180Star Trek™: Operation Enterprise is een achtbaan, een zogenaamde Triple-Launch-Coaster: de bezoekers worden dus tot drie maal toe gelanceerd. De achtbaan bevat spektaculaire baanelementen en talrijke inversies: zo is de Twisted Halfpipe al van ver te herkennen en steekt het net als Highfall, uit boven het parksilhouet. De nieuwe rollercoaster is het resultaat van een marktonderzoek en uit analyse bleek dat de doelgroep een nieuwe thrill-ride wenste te zien, en dan nog liefst een spannende achtbaan. De storyline en een sterke filmlicentie waren ook belangrijke criteria. 

Thorsten Backhaus, bedrijfsleider van Movie Park Germany, is alvast heel trots: "Na ongeveer twee jaren plannen en bouwen, is het zo ver en kunnen de bezoekers de nieuwe Triple-Launch-Coaster 'Star Trek™: Operation Enterprise' beleven. We zijn heel erg trots op de nieuwe themawereld die hier ontstaan is. Onze gasten krijgen naast een nieuwe adrenalinekick door onze achtbaan een compleet Star Trek-universum om in te duiken. Ze worden er zelf onderdeel van".
Movie Park Germany is het enige attractiepark ter wereld die de officiële Star Trek licentie kan en mag gebruiken voor een achtbaan. "In nauwe en vertrouwensvolle samenwerking met licentiegever CBS Consumer Products in Amerika is een project opgezet dat voor beide partijen een mijlpaal is.Een complete belevenisVan het nieuw geschapen themabereik 'Federation Plaza' gaan de gasten door een 1.000 vierkante meter groot gebouw compleet in de stijl van Star Trek naar de nieuwe achtbaan, die een 10,5 ton zwaar transferglijsysteem en een in Europa unieke 40 meter hoge Twisted Halfpipe heeft.", aldus Backhaus. "Door de nauwe samenwerking met CBS Consumer Products en onze jarenlange ervaring met het bouwen van attracties op basis van licenties is het ons gelukt zo getrouw aan het origineel mogelijk te thematiseren"

20170627 StarTrekMPG640

Niet alleen Star Trek fans zijn onder de indruk van de attractie, ook regulaire bezoekers kunnen genieten van diverse highlights zoals holodecks, twee transporter-ruimtes en het absolute klapstuk: de origineelgetrouwe brug van de U.S.S. Enterprise NCC-1701-D uit de The Next Generation-serie.
Zaal voor zaal duiken de bezoekers in de geschiedenis, worden tijdens het verloop opgeleid tot Starfleet-kadetten en staan al snel voor hun eerste missie.
"Captain Jean-Luc Picard en zijn crew wachten al op ze", nodigt bedrijfsleider Thorsten Backhaus uit.

Onder het motto ‘Hoera, ik ben in de film!’ biedt Movie Park Germany zijn bezoekers sinds 1996 shows, attracties en evenementen rondom het thema film.
Op een terrein van ca. 45 hectare kun je compleet opgaan in de filmwereld en de 40 verschillende attracties staan garant voor spanning, entertainment en adrenalinekicks.
   

Logo Phantasialand

 

Bezoekadres

Movie Park Germany
Warner Allee 1
Bottrop, Noordrijn-Westfalen 46244
DUITSLAND
Telefoon
+49 (0) 2045 899715

Classificatie

Film-Themapark

Parken in de buurt
  • Schloß Beck Freizeitpark (1km)
  • Sea Life Oberhausen (16km)
  • ZOOM Erlebniswelt (23km)
  • Zoo Duisburg (31km)
  • Tierpark + Fossilium Bochum (40km)
  • Kernie's Familienpark (47km)
  • Zoo Dortmund (60km)

 

Routeplanner