Nieuwe topachtbaan voor filmthemapark

Het Duitse Movie Park Germany opent komend seizoen een nieuwe achtbaan: Star Trek™: Operation Enterprise. De bouwwerken zijn reeds volop bezig en verlopen voorspoedig.

20160917 MPG StarTrek180Movie Park Germany opent in 2017 een nieuwe achtbaan, wereldwijd de enige Star Trek™ gelicenseerde achtbaan. Deze attractie wordt meteen ook het op één na hoogste bouwwerk van het filmthemapark.
De directeur van het park, Thorsten Backhaus , is alvast enorm enthousiast: “We verheugen ons enorm en zijn er trots op dat we met de Amerikaanse licentiegever CBS Consumer Products Inc. mogen samenwerken. Zo verhogen we als Duitslands grootste film- en attractiepark opnieuw onze maatstaf”.
Star Trek™ brengt al 50 jaar lang generaties in vervoering met bekende figuren als Captain Kirk, Mister Spock en Captain Picard.

De nieuwe achtbaan is een lanceerachtbaan en wordt gebouwd door het Duitse bedrijf Mack Rides. Bovendien zou de nieuwe achtbaan een uniek element bevatten (voor Europa). De bouwactiviteiten zijn alvast begonnen, het logo werd ondertussen ook al officieel onthuld.

Star Trek™: Operation Enterprise wordt alvast de zevende achtbaan van het park, meteen ook de eerste met een lancering. De nieuwe achtbaan wordt na de vrije-val-toren van het park de hoogste attractie.

20160917 MPG StarTrek640 2

20160917 MPG StarTrek640