Nieuwe achtbaan in 2014 voor Movie Park Germany

 

2012-06-mpg-neueachterbahn420

 

Nog te bepalen ontwerp

 
Het Duitse film-themapark Movie Park Germany is begonnen met het maken van plannen voor de bouw van een nieuwe achtbaan. Het project werd vorige week voorgelegd aan de commissie voor ruimtelijke ordening en milieu van de gemeente Bottrop.

Alvorens te beginnen met de plannen te tekenen voor de niewe achtbaan, moet eerst een verandering van het bestemmingsplan aangevraagd worden: alle constructies hoger dan 18 meter moeten worden goedgekeurd door de gemeente. Met een waarschijnlijke hoogte van 45 meter zal deze grens ruimschoots overschrijden.
"Er is op dit moment nog niets besloten over model en fabrikant van de achtbaan", aldus Wouter Dekkers, de general manager van het park. Het park wil eerst de bestemmingswijziging afwachten. Het is voor de general manager vanzelfsprekend dat door de nieuwe achtbaan de voorgeschreven geluidswaarden niet overschreden zullen worden.

De achtbaan zal worden gebouwd op een oppervlakte van ongeveer 100x75 meter, die op dit moment ongebruikt bij de hoofdingang van het park ligt. Die oppervlakte biedt mogelijkheden voor een gemiddeld-grote achtbaan. Op dit moment telt het park 6 achtbanen, met Bandit (de houten achtbaan) en MP-Xpress (de Inverted achtbaan) als hoogste achtbanen. Daarnaast is er de vorig jaar geopende Van Helsing's Factory, een indoor-beleving, Jimmy Neutron's Atomic Flyer, een suspended swinging coaster, Ghost Chasers, een leuke wild mouse, en de kindvriendelijke achtbaan Backyardigans: Mission to Mars.

Het besluit om te investeren in een nieuwe hoofdattractie en meer bepaald een achtbaan, is genomen na een enqûete onder de bezoekers die het park in de afgelopen weken heeft afgenomen. Maar liefst 1.400 mensen gaven hun mening met als resultaat dat een nieuwe thrill-attractie hoog bovenaan de wishlist stond.

General manager Wouter Dekkers informeert de aanwonenden in september over de aanstaande bouwwerkzaamheden.

Logo Phantasialand

 

Bezoekadres

Movie Park Germany
Warner Allee 1
Bottrop, Noordrijn-Westfalen 46244
DUITSLAND
Telefoon
+49 (0) 2045 899715

Classificatie

Film-Themapark

Parken in de buurt
  • Schloß Beck Freizeitpark (1km)
  • Sea Life Oberhausen (16km)
  • ZOOM Erlebniswelt (23km)
  • Zoo Duisburg (31km)
  • Tierpark + Fossilium Bochum (40km)
  • Kernie's Familienpark (47km)
  • Zoo Dortmund (60km)

 

Routeplanner