Nieuwe bewoners voor het 11e themagebied

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2023 zijn volop aan de gang in Legoland Deutschland. Hier opent dit jaar het nieuwe themagebied Lego Mythica, het 11e themagebied in het Duitse Legoland park.

In Lego Mythica is men volop bezig met de laatste werkzaamheden alvorens voltooiing: 14 kleurrijk creatieve Lego-modellen hebben hun plaats gevonden in deze fantasierijke wereld. In totaal werden 1,5 miljoen Lego-blokjes gebruikt om deze Mythica-modellen vorm te geven. Door middel van de Legoland Deutschland app en augmented reality kunnen de bezoekers vier van deze fantasierijke wezens zelfs tot leven brengen.

20230325 LegolandD Mythica1200800 2

Het is alvast een bijzonder kleurrijk zicht… zo is er bvb. een kleine grijze muis met fel gekleurde vlindervleugels, een monochrome hond met een kleurrijke pauwenstaart en een neushoorn bedekt met een bloemenweide. Maar het grootste en meest dominante model is zonder enige twijfel de sky leeuw Maximus, die op indrukwekkende hoogte de gevel van het station van de gelijknamige Wing Coaster siert. Met een afmeting van ongeveer 5 meter, een gewicht van bijna 3 ton en bestaande uit 686.000 Lego-steentjes torent de mythische wachter boven het stationsgebouw van de achtbaan uit.

Het nieuwe themagebied Lego Mythica is 1,2 hectare groot en grenst enerzijds aan het vakantiedorp en anderzijds aan Land of the Pharaos. Het paradepaardje van deze nieuwe zone is zonder enige twijfel de achtbaan Maximus - The Guardian's Flight. Deze achtbaan is een zogenaamde Wing coaster van Bolliger & Mabillard, de eerste wing coaster in een Legoland pretpark. Behalve de achtbaan zijn er ook de vrijeval torens Fire & Ice Tower.

20230325 LegolandD Mythica1200800 1

Wie zich geïnspireerd voelt door de Lego-modellen ter plaatse, kan ook zelf Lego-blokjes in handen krijgen. Naast "Rebuild the World" en "LEGO Building Fun" is de Mythica CreaZone het derde Lego-bouwcentrum in het familiethemapark. Hier kunnen bezoekers zelf creatief aan de slag en een deel van de Legoland-wereld helpen vormgeven. Wie daarna weer actie wil, kan stoom afblazen in LavaLand, een speeltuin met meerdere verdiepingen met diverse klimmogelijkheden en leuke glijbanen.

20230325 LegolandD Mythica1200800 view

Info en foto's: Legoland Deutschland