Grootste investering in park sinds opening

Het Duitse Legoland pretpark opent in 2023 een nieuw themagebied, Lego Mythica, met daarbij ook een nieuwe achtbaan, een zogenaamde Wingcoaster van B&M (Bolliger & Mabillard). 

De voorbereidingswerken voor de bodem zijn ondertussen afgerond, de eerste gevels zijn opgetrokken en de eerste hemelsblauwe baandelen onthullen al een beetje het traject van de nieuwe achtbaan in Legoland Deutschland. De statistieken van de baan verraden alvast dat deze achtbaan niet meteen de hoogste Wing Coaster zal zijn in zijn soort: met een hoogte van slechts 17m en een maximale snelheid van 54 km/u zal deze achtbaan een eerder familiaal karakter hebben.

20221020 Lego mythica1200800 1

Deze nieuwe achtbaan zal wel de allereerste achtbaan worden in een Legoland pretpark die de bezoekers ondersteboven zal brengen. De bezoekers ervaren g-krachten tot 2,2g. 
Uiteraard zal alles in het thema van Lego Mythica gebouwd worden. Het belooft een wereld te worden van wereld van magische bewoners en geïnspireerde verbeeldingskracht. In dit nieuwe gebied zal er ook nog voor de jongsten een attractie worden gebouwd. Ook zijn er in dit nieuwe gebied diverse speel- en bouwmogelijkheden. Legoland Deutschland beoogt om een unieke, spectaculaire belevenis voor het hele gezin te maken. Daarom is het park op zoek naar twee kindreporters om de bouwfase te begeleiden, die de creatie van deze nieuwe mythische wereld ter plaatse zullen kunnen ervaren. Wellicht is de oproep bedoeld voor kinderen in Duitsland, maar graag geven we de info mee voor geïnteresseerde kinderen: meld je aan met een overtuigende video van 30 seconden en stuur naar Mitmachen@LEGOLAND.de (inschrijvingen tot en met 6 november).

20221020 Lego mythica1200800 2

Met het nieuwe Mythica themagebied investeerd het Duitse Legolandpark maar liefst 15,5 miljoen Euro.  Het betekent meteen ook de grootste investering van het park sinds de opening van het pretpark 20 jaar geleden. Het nieuwe gebied is 1,2 hectare groot en bevindt zicht tussen Pharao's Land en King's Castle in het nabij gelegen Legoland Holiday Village.

Info en foto's: Legoland Deutschland