Legoland Deutschland Resort opende op 17 mei 2002 in het Duitse Günzburg. Het park maakt deel uit van de Merlin Entertainments pretparkengroep. 
Het pretpark dat gethematiseerd is met en rond het populaire lego-blokje, werd helemaal van 0 opgebouwd. Veel inspiratie werd gehaald van het eerste Legoland pretpark in het Deense Billund.

Legoland Deutschland is zeer sterk gericht op gezinnen. Het aanbod en de thematisatie in het park voelen heel vertrouwd aan. Het park bestaat ondertussen uit 11 verschillende themagebieden: Eingangsbereich (de entreezone), Miniland, Land der Ritter (land van de ridders), Land der pharaonen (land van de farao's), Land der Abenteuer (avonturenland), Land der Piraten (piratenland), Imagination (verbeelding), LEGO® X-Treme, LEGO® City, LEGO® NINJAGO® World en sinds dit seizoen LEGO®Mythica.
Het attractieaanbod varieert van achtbanen tot waterattracties en zelfs bouwervaringen met Lego-blokjes. Op gebied van attracties bezorgt de nieuwe wing coaster Maximus - the Guardian's Flight je wellicht de nodige kriebels in de buik. Maar zeker en vast ook leuk om te ervaren zijn LEGO® NINJAGO® the Ride, The Great LEGO® Race, Jungle X-pedition, Power Builder, Temple X-pedition, Fire & Ice Tower of Fire Dragon.
Uiteraard draait alles rond het beroemde LEGO®-blokje. Voor gezinnen met kinderen is daarom overnachten in het resort een heuse aanrader. Legoland Deutschland biedt verschillende overnachtingsmogelijkheden met een groots vakantiedorp, een campingsite, kastelen en een piratenhotel. Men kan standaardkamers boeken of kiezen voor een themakamer. 

20230325 LegolandD Mythica1200800 1