Holiday Park

   

Holiday Park

Classificatie

  • Familie-Pretpark

Inkom-tarieven

  • volwassene: 25 Euro
    kind (1m-1,44m): 25 Euro
  • abonnement: 79 Euro
 


Holiday Park is een klein familiepark in Rijnland-Palts, dat vooral bij de achtbaanliefhebber bekend is omwille van Expedition GeForce, voor velen de numero uno in Europa wat betreft achtbanen. Het park ontvangt dan ook vaak vele prijzen voor de intense hypercoaster die bijzonder mooi gelegen is tussen het groen.

Maar het park heeft véél meer te bieden. Ze hadden de allereerste vrije val attractie van Duitsland, Free Fall Tower en met Superwirbel heeft het park een historisch monument in huis, namelijk de allereerste inversie-achtbaan van Duitsland. In Lighthouse Tower kan de bezoeker genieten van een mooi uitzicht op de bosrijke omgeving in deze Duitse "Weinstrasse".
Ook voor waterpret ben je hier aan het juiste adres: Teufelsfässer en Donnerfluss zijn twee bijzonder leuke waterattracties. Vooral Teufelsfässer wordt gerekend tot één van de betere "boomstamattracties" in haar soort.

Sinds 2010 werd het park door Plopsa overgenomen en kreeg Holly meteen vele vrienden bij, van Maja en Flip tot Wickie the Viking. Het park opende enkele nieuwe kleinere attracties, die een meerwaarde bieden aan de families die het park kwamen ontdekken, en ook bestaande attracties werden getransformeerd met Anubis of Tabaluga als centrale thema. Een groot Mayaland werd toegevoegd en in 2014 werd de spectaculaire achtbaan Sky Scream geopend.

Het park ligt in de zogenaamde Pfalz-regio, die enorm veel te bieden heeft. In de eerste plaats is het een wijn regio. Daarnaast is het een bosrijke, heuvelachtige omgeving, bijzonder leuk voor wandelaars om lange tochten te maken, kastelen en ruïnes te ontdekken of gewoon gezellige, idyllische dorpjes. Daarnaast is er ook de zogenaamde schoenenstraat, hier is het hart van de Duitse schoenennijverheid.