Parkworld over Heide Park

HeidePark320240
Parkworld.be waardering
  • topachtbanen
  • gevarieerd attractieaanbod
  • bijzonder goed eten
  • shows van iets lager niveau
  • geen toeristische regio

De grootste troef van Heide-Park Resort zijn toch wel de achtbanen. Ze hebben enkele toppers in huis, en dit maakt het park ongekend populair. Zo is er voor de durvers onder ons Colossos, Europa's hoogste houten achtbaan, maar ook Desert Race, Duitslands eerste gelanceerde achtbaan. Naast dit hevig geweld lijkt Limit een kleinschalige achtbaan, maar niet vergeten dat deze inverted achtbaan 5 inversies heeft. De mensen zullen in deze baan een witte versie van Vampire uit Walibi Belgium herkennen. De baan zelf is zoals de meeste van de SLCs, lichtjes turbulent, met snelle inversies. Ook al is het niet meteen onze favoriet, toch blijft het een leuke achtbaan.
Naast Limit staat Big Loop, een uitgerokken look-a-like van Efteling's Python. Deze baan is toch verrassend leuk. Een andere topper, meer familie gericht is Schweizer Bobbahn, 's werelds langste bobsled-coaster. Deze creatie van Mack behoort overigens tot mijn favorieten van het park. Ook wereldwijd durf ik deze achtbaan op 1 zetten in de lijst van de bobsledcoasters. Ze ligt niet alleen mooi ingewerkt, de rit zelf heeft enkele verrassende versnellingen en ondanks het familiale karakter is het een bijzonder leuke ervaring.
Ook op gebied van waterattracties zit je goed in Heide Park, vooral Wildwasserbahn II is bijzonder leuk. De naamgeving is niet bijster origineel, en waarom er twee log flume-attracties in het park zijn, is minstens een evengroot raadsel, maar er zijn wel meer "dubbele" attracties in het park. Niet dat dit storend is, het is gewoon vreemd.
Op show-gebied moet het park toch onderdoen voor andere Duitse topparken zoals Phantasialand, Europa-Park of Moviepark Germany. Toch hebben ze een aanbod, dat misschien leuk is om eens tussendoor mee te pikken.
Sinds kort kunnen mensen verblijven in het resort zelf, wat misschien toch positief is. Enkele voorgaande ervaringen in de regio leerden dat er niet meteen goede overnachtingsmogelijkheden bestaan.