Heide Park Resort

Heide Park Resort

Classificatie

  • Pretpark - Resort

Inkom-tarieven

  • volwassene: 34 Euro
    kind (4-11 jaar): 27 Euro
  • abonnement: vanaf 69 Euro

Bookings_Soltau300

Parken in de buurt

  • Serengeti Safaripark (21 km)
  • Magic Park Verden (26 km)
  • Erse-Park (40 km)
  • Rasti-Land (64 km)
  • Potts Park (68 km)

Routeplanner


Heide-Park Resort is gelegen in het Noorden van Duitsland, tussen Hannover en Hamburg en heeft als voornaamste troeven enkele zeer goede tot fantastische achtbanen, een gevarieerd attractie-aanbod, bijzonder goede horeca en bovendien kan men sinds enkele jaren in het Resort blijven overnachten.

De absolute blikvanger van het park is toch wel Colossos, een colossale houten achtbaan, die bijzonder spectaculair oogt en dat ook is. Het begrip "airtime" wordt na een ritje meteen duidelijk. Jammer van de eerder saaie out&back layout.

De vrij recente Desert Race is ook een bijzonder populaire attractie. Het was Duitslands eerste launched rollercoaster, met best wat pit. Helaas is de baan beperkt tot wat bochtjeswerk en valt ze qua uitstraling in het niets bij Colossos. Toch een must do.

Verrassend is de Schweizer Bobbahn, een bijzonder pittige bobsled coaster, met een hoge capaciteit. Daaronder verstrengeld is Wildwasserbahn II, de beste waterattractie van het park. De andere twee waterattracties zijn eerder matig tot zwak te kwalificeren, maar uiteraard blijven ze steeds leuk om eens te doen. Droog waaien kan in Scream, een imposante freefallattractie.

Een beetje verder staan er ook nog twee stalen achtbanen te wachten, Limit en Big Loop. Samen goed voor 9 inversies. Zeker en vast leuk om eens gedaan te hebben, maar nu ook weer niet een lange wachtrij waard.

Sinds kort is er ook het Maya-dal te ontdekken in Heide-Park. Hier zijn ook enkele spectaculaire attracties terug te vinden.

Nieuw voor 2010 is het superleuke wateravontuur, Bucht der Piraten. Daarnaast heeft het park nog vele andere familieattracties, shows en evenementen.

Wie van dit alles niet genoeg krijgt, kan overnachten in het park, om zo twee volle dagen plezier te beleven in het grootste park van Noordelijk Duitsland.