Heide Park Resort

Heide-Park Resort is gelegen in het Noorden van Duitsland, tussen Hannover en Hamburg en heeft als voornaamste troeven enkele zeer goede tot fantastische achtbanen, een gevarieerd attractie-aanbod, bijzonder goede horeca en bovendien kan men sinds enkele jaren in het Resort blijven overnachten.

Parkworld over Heide Park

2009-09-HeidePark

Heide-Park Resort heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd om het kale pretparkgedeelte, met stalen attracties aan te passen en om te vormen tot mooie en leuke gethematiseerde zones. Zo creëert het park ook meer sfeer over het ganse park, want het had reeds enkele mooie thema-dorpen.  

Colossos (Heide-Park)


2009-09-Heide-bruid
Eén van de meest spectaculair ogende houten achtbanen is ongetwijfeld Heide Park’s Colossos, een kolossale houten monster, wel 60 meter hoog, 1500 meter lang, en een achtbaan met een bijzonder hoog kick-gehalte.

Hoe het allemaal begon in Heide Park Resort

Eén van de grootste Duitse pretparken is het Noordduitse Heide-Park. Sinds 2008 spreken we zelfs officieel over Heide-Park Resort. Met een oppervlakte van maar liefst 850.000 m² zijn er natuurlijk vele mogelijkheden in Heide-Park. Oorspronkelijk behoorde de grond toe aan het Wildpark Heidenhof, dat door de kermisfamilie Tiemann werd opgekocht, met de belofte om de Heidenhof-kapel uit 1349 te laten staan, alsook enkele dieren.