Jackie Moon zwaait de scepter in Fort Fun...

Fort Fear is in de loop der jaren een heus begrip geworden voor de liefhebbers van Halloween: het familievriendelijke Fort Fun Abenteuerland verandert immers na het vallen van de duisternis in Fort Fear Horrorland.

20160927 FortFear180En ook deze editie belooft het park alvast weer een onvergetelijk Halloweenfeest te bezorgen aan haar bezoekers, met voor de eerste keer maar liefst vijf Fort Fear eventdagen. Maar liefst vier Horror-attracties staan er op het menu, en het park zelf verandert in 1 groot horror-decor waar acteurs hun best doen om de bezoekers de schrik van hun leven aan te doen. Uiteraard zijn de attracties ook ’s avonds geopend en wordt het Westernstadje sfeervol verlicht. Het park pakt ook uit met een nieuwe spectaculaire vuurshow…

Fort Fun bevindt zich in de bosrijke en heuvelachtige omgeving van Sauerland in Duitsland. Dat decor zorgt ervoor dat het Halloweenevent een extra sfeertje krijgt. Niet voor niets viel het park meermaals in de prijzen met haar Halloween. Ook nu weer staat Jackie Moon centraal. Zij is al meerdere jaren de spilfiguur rond het Halloweengebeuren. Haar verhaal is al enkele jaren de rode draad doorheen het Halloweenevent.
p 15, 22, 29, 30 en 31 oktober transformeert zij en haar “killing demons” het zo rustige Fort Fun in een verschrikkelijk oord, Fort Fear. Vanaf 16u00 tot 22u00 kunnen de bezoekers op die vijf dagen mee griezelen.

Het park heeft dan ook een sterk programma uitgewerkt om haar bezoekers te verwennen met allerlei creepy activiteiten. Uiteraard draait Halloween hier in de eerste plaats om de horrorfactor, en dus zijn de spookhuizen een zeer belangrijke factor in het park. Dit jaar zijn er vier: „Apokryph“, „Der Wald“, „DämonXtrem“ en „13 Moonstreet“. Deze laatste is nieuw tov. andere jaren. Hier stap je als bezoeker terug in de tijd om een bizarre ontmoeting te hebben met de kindertijd van Jackie Moon. Behalve de vreemde kennissen van haar is er ook het enge van haar geboorteplek dat de sfeer bepaald in deze attractie. Het geeft je meteen ook meer duidelijkheid waarom Jackie zo waanzinnig geworden is. Maar ook de sfeer in het park, en dan vooral in de Westernstad, zorgt ervoor dat de Halloweenliefhebber zich snel zal thuisvoelen.
In de buurt van de Saloon vindt dan de spectaculaire vuurshow “Inferno” plaats. 

Daarnaast is het uiteraard ook spannend om in het donker de attracties zoals Wild Eagle of Trapper Slider aan te doen. Het ganse westerndorp krijgt bovendien een speciaal aangepaste verlichting om een extra sfeer te creëren tijdens dit herfst evenement.

20160927 FortFear640

Praktisch:
Voor de spookhuizen „Apykryph“ en „Der Wald“ is er de adviesleeftijd van 16 jaar. Beide attracties kosten een extra 4 Euro. „DämonXtrem“ kost 14 Euro pp (12 Euro via voorverkoop).
Het Horror-Huis „13 Moonstreet“ is gratis te betreden, en toegankelijk vanaf 12 jaar oud.
Het park opent om 10u00
Vanaf 15u00 geldt er een tarief van 18,50 Euro.
Meer info op de website: fortfear.de

Foto's onderaan met dank aan Tom Suykens