Europa-Park - Regio


In de “Europa-Park-regio” kunt u terecht voor actie en ontspanning. Tussen het Zwarte Woud en de Rijnvlakte ligt de plaats Rust.

Intussen heeft het predicaat Erholungsort gekregen. Geniet van de natuur in het Zwarte Woud of maak op een zogeheten “vlet” een tocht over het water in het beschermd natuurgebied, de Taubergießen. Freiburg, Baden-Baden en de Elzas liggen vlak in de buurt: laat u betoveren door de charme van deze steden. Actieve vakantiegangers komen hier helemaal aan hun trekken. Golfen, wandelen, mountainbiken, Nordic-Walking – de keuze is onbegrensd.

Freiburg im Breisgau

Freiburg is de zuidelijkste en zonnigste stad van Duitsland en is prachtig gelegen in het drielandenpunt tussen Zwitserland, de Elzas en het Zwarte Woud. Geniet van het milde klimaat, slenter door de historische oude stad met haar indrukwekkende kerk, neem een drankje in een van de vele cafés of drink een wijntje in een gezellige bodega. Maak kennis met de typerende Freiburgse “Bächle” (beekjes die door de stad lopen) en de kleine “Gässle” (steegjes) die de stad haar bijzondere charme verlenen. De stad Freiburg zal u met haar Badische keuken en de bijzondere gastvrijheid van harte welkom heten.

Straatsburg/Elzas

Staatsburg zal u weten te betoveren met haar Franse charme en schilderachtige omgeving. Het maakt niet uit of u de stad op uw gemak tijdens een boottochtje op de III wilt verkennen of te voet door de middeleeuwse stad slentert, de stad zal u fascineren. Rondom de gotische kerk vindt u bijzondere restaurants en cafés die u met culinaire specialiteiten en edele wijnen zullen verwennen.

Baden-Baden

Baden-Baden is een elegante, klassieke en idyllische stad met een veelzijdigheid die u niet vaak tegenkomt. Flaneer door het prachtige kuurpark of een van de andere prachtige parken en tuinen. Ontspan in de geneeskrachtige, idyllische thermen van Baden-Baden of geniet van eersteklas kunst en cultuur. De stad biedt een uitgebreid palet aan culinaire heerlijkheden, uiteenlopend van de goede Badische keuken tot “fine dining”. Laat u meeslepen door het wedstrijdgewoel en beleef de aanstekelijke wedstrijdsfeer op de internationaal bekende renbaan van Iffezheim. Een echt hoogtepunt is een bezoekje aan het indrukwekkende casino – laat u betoveren door een overweldigende ambiance en geniet van de spanning van het gokspel.

Basel/Zwitserland

De stad Basel bruist van kunst en cultuur. Direct gelegen aan de Rijn is Basel een stad die heel veel te bieden heeft. Ontdek een van de mooiste en best bewaard gebleven oude steden met meer dan 30 musea en galerieën, met theaters en concerten en een ontzettend groot culinair aanbod. Slenter over Rijnbruggen, maak een ritje met de tram of gebruik de tijd om te winkelen. Basel zal u weten te imponeren!

Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is Duitslands grootste aaneengesloten middelgebergte. Hier vindt u een buitengewone veelzijdigheid aan natuur en cultuur. Maak kennis met tradities en ambachten. Het Zwarte Woud is wereldwijd onder andere bekend om zijn koekoeksklokken en de Schwarzwalder Kirschwasser. De belangrijkste bestemmingen voor uitstapjes zijn de Titisee en de Schluchsee. Deze zijn eenvoudig te bereiken via Freiburg en de B31. De route ernaartoe loopt door het fascinerende Höllental en langs het Hirschsprung-monument. Maak een boottocht op een van de meren en geniet van de uitzichten op idyllische dalen. De Triberger Watervallen en de Feldberg – met 1493 m de hoogste berg van het zuidelijke Zwarte Woud – mag u zeker niet missen.

Beschermd natuurgebied "Taubergießen"

Er staat u een spannende natuurbelevenis te wachten. in de directe omgeving van het Europa-Park Resort kunt u een paradijs voor de dieren- en plantenwereld ontdekken. Taubergießen is een natuurlijk biotoop met uitgestrekte weilanden, water- en boslandschappen met een deels ongerept oerbos. Verken de prachtige natuur op de bewegwijzerde Nordic-Walking-routes of stap aan boord van een zogeheten “vlet” (ca. 8-10 personen) en ontdek tijdens uw tocht over het water zeldzame bloemen, bontgekleurde vlinders, libelles en ontelbare vogelsoorten.

Hotel