Aftellen naar opening in voorjaar 2024

Het Duitse Europa-Park opent in 2024 niet alleen een nieuw themagebied, Kroatië, maar ook een nieuwe, spectaculaire achtbaan: Voltron Coaster. Vandaag werd het laatste baandeel geplaatst.

Het is nog even wachten op een Belgisch themagedeelte, maar in 2024 zal in Europa-Park het nieuwe Kroatisch themagebied geopend worden met als absolute blikvanger Voltron coaster.

20230516 Europa Park Voltron1200800 3

15 weken na de installatie van het eerste achtbaanspoor werd vandaag het traject van de achtbaan plechtig afgesloten. Het laatste railelement is onderdeel van het spectaculair ogende “Inverted Top Hat” element. Deze moest op 32,5 meter hoogte boven het stationsgebouw worden geplaatst. Dit element markeert meteen ook het hoogste punt van Voltron Coaster. Deze nieuwe achtbaan is maar liefst 1.385 meter lang. Het bestaat in totaal uit 142 spoorelementen. De ondersteuning-pylonen wegen maar liefst 500 ton. De achtbaan is een ontwerp van Mack Rides en is een vernieuwde versie van hun BigDipper model. De montage gebeurde door 15 specialisten van Ride Construction Service Worldwide GmbH. De attractie heeft ook een verhaallijn gekregen, uitgeschreven door MACK One.

20230516 Europa Park Voltron1200800 1

De nieuwe belevingswereld van Kroatië bevindt zich tussen de waterachtbaan Poseidon (Griekse gedeelte) en de spinning coaster Euro-Mir (Russisch gedeelte). De opening is voorzien in het voorjaar van 2024. De komende maanden wordt dan ook verder gewerkt aan de thematiek van de zone, waarbij de uitvinder Nikola Tesla centraal zal staan. Een overblijfsel van een van zijn experimenten, een 25 meter hoge toren, zal boven het achtbaanstation uittorenen. De achtbaan zelf neemt een oppervlakte van 20.000 m² in beslag. In totaal zullen er vier lanceerzones zijn, waarvan eentje achterwaarts. Bij die lanceringen zal de Voltron Coaster tot 90 km/u worden gekatapulteerd. Het ganse traject telt maar liefst 21 bochten. Maar liefst 7 treinen kunnen ingezet worden.

20230516 Europa Park Voltron1200800 2

Om de bezoekers nu reeds een voorproefje te geven van het Kroatisch thema en de spannende verhalen van de nieuwe achtbaan, lanceert Europa-Park het nieuwe 360-graden filmavontuur ‘Nikola Tesla's Beautiful Croatia’ in de Dreamtime Dome. De revolutionaire uitvinding van de Kroatische wetenschapper Nikola Tesla opent een geheel nieuwe manier van vervoer, waardoor bezoekers de mooiste plekjes van Kroatië op een ongekende manier kunnen verkennen.
Vanaf de herfst kunnen bezoekers zich verheugen op een nieuw, spannend bioscoopavontuur in de ‘Magic Cinema 4D’.

Info en foto's: Europa-Park