De kracht van storytelling

Het Duitse themapark Europa-Park is meer dan gewoon een attractiepark; het park gelooft sterk in de kracht van storytelling: verhalen vertellen. Bezoekers kunnen attracties al intensief beleven door de inzet van verhalen, maar een overkoepelend verhaal geeft daaraan nog een extra dimensie. Het verhaal van de Adventure Club of Europa kreeg dit jaar een nieuw hoofdstuk.

Europa-Park biedt met met meer dan 100 attracties en shows en een gigantisch waterpark enorm veel aan de bezoekers. Elke attractie behoort tot een themawereld en vertelt daarbij ook nog een eigen verhaal. Maar er is ook een overkoepelend verhaal dat de vele attracties met elkaar verbindt: dit is het verhaal van de Adventure Club of Europe. Bezoekers die dit verhaal kennen, kunnen de attracties nóg intensiever beleven.

20230514 EP AdventureClub1200800 1

In 1716 richtte zeerover Bartholomeus van Robbemond de Adventure Club of Europe op. Zijn visie was om het onvoorstelbare te verkennen en te delen met iedereen die in de mysteries van deze wereld gelooft. Deze fictieve club bestaat uit verschillende leden die de hele wereld hebben rondgereisd en verkend. Allemaal hebben zij iets ontdekt, dat tot dan toe voor de mensheid verborgen bleef ...
In Europa-Park worden deze ontdekkingen, stap voor stap, onthuld.

Europa-Park introduceerde het verhaal in 2017 bij de opening van Voletarium, de attractie waarin bezoekers over Europa vliegen. Toen konden bezoekers voor het eerst kennismaken met ontdekkers en luchtvaartpioniers Kasper en Egbert Eulenstein. In de wachtrij van Voletarium zijn allerlei speciale vondsten van hen te vinden en op www.adventure-club.de verscheen hun verhaal.

Europa-Park blijft het verhaal van de Adventure Club of Europe steeds verder doorontwikkelen. Inmiddels zijn ook diverse andere attracties bij het verhaal betrokken. Het gaat om achtbaan Alpenexpress Coastiality in het Oostenrijkse themagebied, Piraten in Batavia in het Nederlandse themagebied, Abenteuer Atlantis in het Griekse themagebied en het souvenir- en curiositeitenwinkeltje van Madame Freudenreich in het Franse themagebied.

Dit jaar kunnen bezoekers kennismaken met weer een nieuwe personage: Josefina. Deze keizerin van Oostenrijk trok in haar jonge jaren veel op met groene wezentjes: de Yomis. Deze zijn te zien in de Diamantengrot in het Oostenrijkse themagebied. In de Sprookjesbos-bioscoop kunnen kleine en grote bezoekers nu genieten van Fina en de Yomis; een nieuw filmavontuur voor het hele gezin.

Het is geen must om het overkoepelende verhaal van de Adventure Club of Europe te kennen. Maar bezoekers die dat wél doen, kunnen nóg meer ontdekken en genieten. Zij kijken met andere ogen en kunnen nog meer opgaan in de avontuurlijke wereld van Europa-Park. Zo kunnen zij het leven van alledag nog gemakkelijker even vergeten.

20230514 EP AdventureClub1200800 2

Meer weten over de Adventure Club of Europe?
Kijk op www.adventure-club.de.
Daar vind je meer informatie over de club, het verhaal, de leden en hun vondsten die je bij een bezoek aan Europa-Park kunt ontdekken ...

Info en foto's: Europa-Park