9e jaar op rij beloond met 2 Michelinsterren

Afgelopen dinsdag ontving het fine-dining restaurant ‘Ammolite - The Lighthouse Restaurant’ in Europa-Park voor het 9e jaar op rij 2 Michelinsterren, waarmee Europa-Park het eerste en enige park ter wereld is met een tweesterrenkeuken.

'Ammolite - The Lighthouse Restaurant' is een fine-dining restaurant dat deel uitmaakt van het viersterren superior hotel 'Bell Rock'. Dit hotel dat zijn inspiratie vond in New England, opende in 2012. Op de begane grond van de 35 meter hoge vuurtoren van dit themahotel bevindt zich het befaamde restaurant ‘Ammolite - The Lighthouse Restaurant’.
Dit fine dining-restaurant telt in totaal slechts 36 zitplaatsen.
Amper een jaar na opening werd de keuken reeds onderscheiden met een Michelinster. In 2014 volgde de 2e Michlinster. Al 9 jaar op rij wordt het restaurant met deze 2 Michelinsterren beloond.

20230407 EuropaP Ammolite1200800 1

De chefkok van 'Ammolite - The Lighthouse Restaurant' is Peter Hagen-Wiest, afkomstig uit Oostenrijk. Hij ervaart de bekroning als een geweldige bevestiging van zijn werk.
"Elke dag proberen we nog fijnzinniger te worden om onze gasten de perfecte culinaire beleving te bieden."
Thomas Mack, directeur en mede-eigenaar van Europa-Park, is trots op de chefkok en zijn team.
"In het begin geloofde niemand in een restaurant van hoog niveau in een attractiepark. Deze onderscheiding bewijst dat je veel kunt bereiken als je een visie hebt en daar samen naar toe werkt."

Restaurant Ammolite is niet het enige fine dining restaurant in het Europa-Park Resort.
Sinds november 2022 kunnen fijnproevers ook genieten van het nieuwe en unieke concept 'Eatrenalin'. In dit restaurant van de toekomst maken gasten (zittend in een innovatieve, zwevende stoel) een spectaculaire reis van 2 uur door de ruimte, tijd, fictie en smaak. Zien, horen, ruiken, proeven, voelen - alle zintuigen komen tijdens een achtgangendiner aan bod.

Europa-Park is het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. Meer dan 1.000 medewerkers werken voor meer dan 90 restaurants en andere verkooppunten. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden.

20230407 EuropaP Ammolite1200800 2

De inspecteurs van de MICHELIN Gids testen regelmatig, anoniem, hotels en restaurants. Ze gedragen zich als normale klanten: ze reserveren en betalen zelf. Zij beoordelen alle locaties volgens dezelfde criteria. Het enige dat telt, is de kwaliteit van het eten.
De fijnproeversgids schrijft: "Peter Hagen-Wiest kookt heerlijke klassieke gerechten met moderne invloeden."

Info en foto's: Europa-Park Resort