16e themagebied

Met het Vorstendom Liechtenstein is een nieuw Europees land toegetreden tot de themawereld van Europa-Park. Het nieuwe themagebied opent pas vanaf het zomerseizoen 2023. Het is ondertussen reeds het 16e Europese themagebied in Europa-Park en bevindt zich tussen het Zwitserse en Engelse themagebied.

De blikvanger van het nieuwe gebied is Liechtensteiner Ballonfahrt, waarvan de kleurrijke ballonnen de namen dragen van de steden Liechtenstein, Vaduz en Triesenberg. Deze attractie werd reeds in 1996 in gebruik genomen in het park maar werd voor het nieuwe seizoen helemaal vernieuwd. De bezoekers nemen plaats in gondels die de vorm hebben van luchtballonnen. In totaal bevat Liechtensteiner Ballonfahrt 10 luchtballonnen. De attractie is een heuse familie-attractie, vooral populair bij het jongste publiek, maar o zo leuk om dit samen met ouders en grootouders te beleven.

20230325 EuropP Liechtenst1200800 1

Helemaal nieuw is de Liechtensteiner Platz met het grote ingemetselde wapen van het vorstendom. Bovendien kunnen de parkgasten zich verheugen op een miniatuurversie van de "Liechtensteiner Weg", die in de originele versie in verschillende wandeletappes door alle elf gemeenten van het vorstendom leidt. Informatie over de cultuur, economie en toerisme van het vorstendom wordt interactief overgebracht in Europa-Park. Folklore en traditionele evenementen zijn ook gepland op een jaarlijks Liechtenstein-festival in Europa-Park.

Roland Mack, eigenaar van Europa-Park, licht toe: “Liechtenstein past heel goed bij Europa-Park. Het vorstendom Liechtenstein is klein en tegelijkertijd erg sympathiek. Ik wist van tevoren niet hoeveel bekende industriële bedrijven hier hun hoofdkantoor hebben en hoe interessant het vorstendom is voor toeristen. Onze ontwerpers hebben het Liechtenstein-thema met veel aandacht voor detail geïmplementeerd. Bezoekers van Europa-Park kunnen nu tijdens hun verblijf in het park een stukje van deze Alpenmonarchie beleven.”

20230325 EuropP Liechtenst1200800 2

Liechtenstein is een klein vorstendom in het hart van Europa. Het is het vierde kleinste land van Europa en het zesde kleinste ter wereld. Liechtenstein telt 39.000 inwoners. Het combineert grote diversiteit, een indrukwekkende bergwereld, levendige cultuur, charmante dorpjes en ondernemersmogelijkheden. Het 160 vierkante kilometer grote Alpenland ligt op slechts ongeveer 30 minuten van het Bodenmeer.

Info en foto's: Europa-Park