Vikingløp geopend in Rulantica

Nieuwe themazone in waterpark van Europa-Park 

De waterwereld Rulantica in Europa-Park is een nieuwe themazone rijker: Nordiskturn. Het hoogtepunt is een nieuwe waterattractie, de raceglijbaan Vikingløp.

Het nieuwe gebied 'Nordiskturn' is gebouwd op een fonkelende edelsteenmijn. Het bestaat uit enkele ligzones met 400 loungebedden. Er zijn ook twee eetgelegenheden.
Het hoogtepunt in dit gebied is de raceglijbaan 'Vikingløp'.

20230208 EP Rulantica1200800 1

Vikingløp bevat maar liefst 8 grote glijbanen. In totaal betreft het hier 1500 meter buizen, waar 8 waterparkliefhebbers tegelijk een race kunnen houden op een matje, om te zien wie het snelste beneden is.
De glijbaantoren neemt ongeveer 7.700 vierkante meter in beslag. Na beklimming van de 30 meter hoge 'Nordiskturn' bereikt de bezoeker de start-etage waar dus acht buizen vertrekken. Liggend op matten en met het hoofd naar voren, kan de race dan ook beginnen. Elke seconde telt, want er kan op de finishlijn maar één winnaar zijn…
Tijdens het glij-avontuur zijn er mogelijkheden om de 7 andere rivalen te spotten en kan de bezoeker inschatten hoe groot zijn of haar voorsprong of achterstand is…
Deze glijbaanattractie maakt deel uit van de nieuwste uitbreiding van het waterpark en is de grootste glijbaan in zijn soort in Europa. Het is de derde glijbaantoren in Rulantica.
‘Vikingløp’ is geschikt voor iedereen van 10 jaar en ouder en groter dan 110 cm.

20230208 EP Rulantica1200800 2

Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park, is alvast bijzonder trots op 'Nordiskturn' en 'Vikingløp': “Dit is de grootste uitbreiding tot nu toe in het indoorgedeelte van de Waterwereld Rulantica. Hiermee hebben we ons jaarrond-aanbod van ons waterpark op een uiterst aantrekkelijke manier uitgebreid."

Info en foto's: Europa-Park