Eerste baandeel geplaatst van Voltron Coaster

Start opbouw van 14e achtbaan Europa-Park

In het Duitse themapark Europa-Park opent in 2024 een nieuw themagebied, Kroatië, met een nieuwe achtbaan geinspireerd door de wetenschapper Nikola Tesla. Het wordt de 14e achtbaan van Europa-Park.

Oorpsronkelijk was de oplevering verwacht voor dit seizoen, maar door leveringsproblemen werd de opbouw en dus ook de opening naar achteren geduwd, naar 2024. De nieuwe achtbaan heeft voorlopig nog geen naam toegekend gekregen, maar Europa-Park had de naam Voltron Coaster geregistreerd.

20230201 EP Croatia1200800 1

De achtbaan wordt vervaardigd door Mack Rides, in handen van de familie Mack die ook Europa-Park runnen. Het type achtbaan is een zogenaamde BigDipper model, zols Lost Gravity in Walibi Holland. Op 1 februari werd een belangrijke mijlpaal bereikt met de installatie van de eerste rail.

In de afgelopen maanden is naast het Griekse themagebied ook de eerste werken voor het stationsgebouw van start gegaan. De grote schotelantenne die als decor stond werd ondertussen ook verwijderd. 
De ankerkorven werden ondertussen reeds in de grond verankerd. Daarop worden nu tal van steunen gemonteerd die de 1.385 meter lange baan van de nieuwe achtbaan zullen dragen.
Een railelement is tussen de 8 en 12 meter lang en weegt tot 3,5 ton.

De achtbaan wordt volledig vervaardigd in de achtbaansmederij van Mack Rides in Waldkirch. Elk element afzonderlijk is uniek en wordt met behulp van robots en CNC-ondersteunde machines geproduceerd in een geautomatiseerde eenmalige productie. Ter info: het duurt vier dagen voordat een rail is gemonteerd, geverfd en klaar voor transport.

20230201 EP Croatia1200800 2

De attractiebouwer Mack Rides is een van de marktleiders wat betreft het ontwikkelen en produceren van attracties. Het Duitse bedrijf kan terugkijken op een 240-jarige bedrijfsgeschiedenis.
Meer dan 200 medewerkers zijn werkzaam in Waldkirch en Herbolzheim. Behalve achtbanen produceert Mack Rides ook diverse types van waterattracties en draaimolens, bestemd voor de wereldmarkt. Ongeveer 95 procent wordt geëxporteerd naar het buitenland.

Info en foto's: Mack Rides & Europa-Park