Europa-Park-restaurant behoudt zijn Michelinsterren

Ammolite behoort tot 1.000 beste restaurants ter wereld!

Tegenwoordig blinken de pretparken uit om ook beleving op het bord te toveren. In Europa-Park onderscheiden ze zich al voor het zesde jaar op rij met een klasse-restaurant met twee Michelin-sterren voor het 'Bell Rock'-restaurant 'Ammolite'... 

Afgelopen week ontving het fine-dining restaurant 'Ammolite' van Europa-Park voor de zesde keer op rij twee Michelin-sterren. Het Duitse themapark blijft hiermee het eerste en enige park ter wereld met een sterrenkeuken.

20200309 Ammolite1200800 1

In 2012 opende Europa-Park het viersterren superior hotel 'Bell Rock', geïnspireerd door de regio 'New England' in de VS. Het hotel wordt onder meer gekenmerkt door een 35 meter hoge vuurtoren. Op de begane grond van deze vuurturen bevindt zich 'Ammolite – The Lighthouse Restaurant', een fine dining-restaurant. De zaal telt slechts 36 zitplaatsen. Amper een jaar na opening werd de keuken met een Michelin-ster onderscheiden. In 2014 kwam de tweede ster.

De uit Oostenrijk afkomstige chefkok Peter Hagen-Wiest heeft al die jaren het constante niveau weten vast te houden.
"Mijn team en ik zijn vanzelfsprekend trots op deze bevestiging welke ons motiveert om op de ingeslagen weg verder te gaan. We blijven ons ontwikkelen, zo zijn we in vergelijking met de beginperiode preciezer, verfijnder maar tegelijkertijd ook iets gedurfder geworden".

Thomas Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park en verantwoordelijk voor de hotels en gastronomie, is trots op de verrichtingen van Peter Hagen-Wiest en zijn team.
"In het begin geloofde niemand in een restaurant van een hoog niveau bij een attractiepark. Deze herbevestiging van Michelin bewijst dat je veel kunt bereiken als je een visie hebt en daar met z'n allen naar toe werkt."

Restaurant 'Ammolite' van themahotel 'Bell Rock' ontving van restaurantgids Gault & Millau ook al 17 van 20 mogelijke punten. Daarnaast heeft 'Ammolite' een plek veroverd in LaListe.com; een jaarlijkse lijst met de 1.000 beste restaurants ter wereld die samengesteld wordt op basis van honderden culinaire gidsen.

20200309 Ammolite1200800 2

Europa-Park is het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. In de food & beverage- afdeling zijn zo'n 1.000 medewerkers werkzaam in meer dan 70 restaurants en andere verkooppunten met in totaal 10.000 zitplaatsen. Met de komst van een zesde themahotel en een mega-waterpark werd het horeca-aanbod in 2019 nog eens flink uitgebreid. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden.

Info en foto's: Europa-Park