Meer dan 5,7 miljoen bezoekers in Europa-Park

Nieuw record dankzij grootste investering in geschiedenis van het park

2019 was een bijzonder jaar voor Europa-Park, met onder meer de heropening van het Scandinavische themagebied met de nieuwe attractie 'Snorri Touren' en de opening van het gloednieuwe indoor waterpark 'Rulantica' en het aangrenzende themahotel 'Krønasår'.

Op 28 november 2019 opende Europa-Park de deuren van 'Rulantica', een volledig nieuw waterpretpark. In dit tweede park draait alles om waterplezier. Denk aan 17 glijbanen, een groot golfslagbad, een relaxte lazy river én - voor durfals - waterattracties die garant staan voor een gezonde dosis adrenaline.
Eigenaar van Europa-Park Roland Mack: “Om ons resort en onze regio ook op de lange termijn aantrekkelijk te houden voor gasten van verder weg, blijft doorontwikkeling belangrijk. 'Rulantica' en hotel 'Krønasår' zijn daarvan integrale onderdelen. 'Rulantica' kende in 2019 al een zeer goede start en behaalde uitstekende cijfers. Daar zijn we heel blij mee, want het waterpark is nieuw terrein voor ons. De bezettingsgraad van hotel 'Krønasår' is ook uitzonderlijk goed: meer dan 90%. We worden steeds meer een op zichzelf staande reisbestemming.“

20200103 EuropaPark1200800 1

Het nieuwe, aangrenzende, themahotel 'Krønasår' opende in mei 2019. Het viersterren superior hotel is gethematiseerd als een bijzonder natuurhistorisch museum. Het biedt gasten een stijlvolle accommodatie in een mystieke, Scandinavische sfeer. Het hotel heeft 277 kamers en 27 suites en biedt gasten via een brug exclusieve toegang tot 'Rulantica'. Het hotel biedt tal van culinaire specialiteiten in verschillende Noordse restaurants en bars.

In de zomer van 2019 werd het Scandinavische themagebied heropend voor bezoekers, na ongeveer een jaar van constructie als gevolg van een grote brand (2018). Inmiddels is het themagebied weer in volle glorie hersteld. Heerlijke visspecialiteiten, de sprookjesachtige torens en de populaire witte haai schitteren in nieuwe pracht. In de herfst van 2019 opende hier bovendien 'Snorri Touren'; een nieuwe familieattractie. Samen met de olijke zesarmige octopus Snorri maken bezoekers een avontuurlijke reis over het eiland Rulantica tijdens de nieuwe mulitmediale ontdekkingstocht.

20200103 EuropaPark1200800 2

Europa-Park sleepte de afgelopen jaren al diverse belangrijke prijzen in de wacht.
Ook in 2019 viel het park volop in de prijzen. In 2019 riep het internationale vakblad Amusement Today Europa-Park bijvoorbeeld voor de zesde keer uit tot beste attractiepark ter wereld. Daarnaast handhaafde restaurant 'Ammolite' - in de vuurtoren van hotel 'Bell Rock' - in februari zijn twee Michelin-sterren. Ook won het park opnieuw de prijs van Beste Europese Themapark bij de Diamond ThemePark Awards. Tenslotte ontving Europa-Park in 2019 voor de tweede keer de ANWB-award voor ‘het leukste uitje over de grens’.