Vive la France in Europa-Park

Nieuw seizoen op gang getrapt

Afgelopen week werd het nieuwe seizoen op gang getrapt in Europa-Park. Dit seizoen wordt veel aandacht besteed aan het Franse themagebied met onder meer een vernieuwde Eurosat CanCan Coaster. Maar er is nog veel meer te ontdekken...

20180327 EPnewseason180Op 1 dag doorheen 15 Europese landen. Dat kan in Europa-Park, vlakbij het Zwarte Woud. Elk jaar investeert het park in nieuwe belevingen.  In de zomer van 2017 kwam de droom om te kunnen vliegen al uit; het park opende het grootste 'flying theater' van Europa. In 'Voletarium' vlieg je in een gigantische panorama-vliegsimulator over de mooiste plekjes van Europa. In 2018 gaat alle aandacht uit naar het Franse themagebied. Maar daarnaast zijn er ook vele andere nieuwigheden te ontdekken.

Zo is er 'Beertje Paddington' die in Londen woont... Hij krijgt voortaan in Europa-Park een eigen plekje in het Engelse themagebied. Paddington is vernoemd naar het Londense treinstation waar hij gevonden werd, dus in Europa-Park heet het Engelse station voortaan ook 'Paddington Station'.
Op de 'Alpenexpress Coastiality' kun je met de beer een virtueel ritje door Londen maken. Nieuw is dat dit een interactieve VR-rit is; het is mogelijk om de rit met hoofdbewegingen te beïnvloeden. De nieuwe ijsshow draait ook helemaal om Paddington. In de 30 minuten-durende show gaan we samen met hem op zoek naar marmelade.

In het Duitse themagebied krijgt de attractie 'Old 99' een nieuw thema. Vanaf de start van het nieuwe seizoen nodigen hier de bekendste treinmachinist van Duitsland, Lukas, en zijn beste vriend Jim, kinderen uit voor een opwindend ritje per locomotief door Lommerland. 'Jim Knopf' is bij de oosterburen een populaire kinderboekenserie van schrijver Michael Ende.

Maar het grootste nieuws valt te rapen in het Franse themagebied: Europa-Park staat in 2018 namelijk in teken van Vive la France. Het ganse themagebied heeft dit seizoen een compleet nieuwe uitstraling gekregen.
De grote bol die sinds 1989 in het Franse gebied staat, krijgt na 80 miljoen bezoekers een compleet nieuwe indoor achtbaan en treinen. De nieuwe coaster krijgt de naam 'Eurosat CanCan Coaster'. Er komt tevens een apart station voor gasten die de achtbaan met een VR-bril willen beleven: 'Eurosat Coastiality'. Het verloop van de 900 meter lange achtbaan zal weinig afwijken van de oude baan die nog ontworpen is door de grondlegger van het park, Franz Mack. 
Vóór de achtbaan komen gevels die de gouden tijden van de Franse hoofdstad laten herleven. Een perfecte replica van de façade van het variététheater 'Moulin Rouge' neemt de bezoekers mee naar de Belle Epoque en bereidt hen voor op een rit in de 'Eurosat CanCan Coaster'. De Franse CanCan-dans is in 1830 ontstaan en wordt in de 'Moulin Rouge' in de wijk Montmartre nog dagelijks opgevoerd. Europa-Park en 'Moulin Rouge' zijn voor deze nieuwe attractie een samenwerking aangegaan. 
Achter een andere gevel komt het souvenir- en curiositeitenwinkeltje van 'Madame Freudenreich'. Gezellig ingericht in Elzasser stijl, maar met een geheim....Weinigen weten dat ze achter haar winkeltje stiekem dinosaurussen houdt. In het water vóór de gebouwen krijgt een bistroboot een ligplaats. Genietend van een hapje en drankje kun je hier bijkomen van je belevenissen, maar heb je ook prima zicht op de fonteinenshow die meerdere keren per uur op de klanken van Franse muziek wordt opgevoerd.

20180327 EPnewseasonVIEW1200800

Nog ander kleiner nieuws: naast de 'Eurosat Coastiality' kun je ook op de 'Alpenexpress' kiezen voor een rit met een virtual reality-bril. In 2018 heb je er de keuze uit verschillende verhalen. Behalve 'Beertje Paddington' kun je kiezen uit  'Het geheim van Slot Balthasar',  'Sky Explorers',  'Schellen Ursli' en nu ook "Alpha Mods P.D". In dit laatste verhaal ga je met futuristische politieauto's op boevenjacht.

Een bezoek aan Europa-Park is ook genieten van de typische gerechten uit de gepresenteerde landen. In het nieuwe seizoen openen drie nieuwe eetgelegenheden: 'CMAK Russian Food & Burger', een pastarestaurant in Italië en een Flammkuchen-stand in Frankrijk. Chocoladeliefhebbers kunnen hun hart ophalen in drie nieuwe winkels van het Zwitserse merk 'Lindt'.

Op een steenworp afstand van het attractiepark wordt Europa-Parks' Waterwereld gebouwd: 'Rulantica'.
In 2019 zal dit tweede park openen maar in dit seizoen kun je in het draaiende theater van het 'Historama' al alles te weten komen over de achtergronden van dit gigantische project. Vanaf 28 april maak je in 'Rulantica - The Musical' bovendien kennis met het verhaal van dit eiland dat honderden jaren geleden in de golven verdween.

Er staat komend jaar ook weer iedere dag zo'n 23 uur aan shows op de planken. Behalve de ijsshow met 'Beertje Paddington' is ook de show in het Engelse  'Globe Theatre' volledig nieuw. 'Times' neemt je mee op reis door de Engelse geschiedenis. In 'Bamboe Baai' kun je de langste show ter wereld beleven.
Deze duurt zo'n 4,5 uur en heet 'The House of the Chinese National Circus'. Ook enkele kleinere shows zijn aangepast.