Project V in Europa-Park

Zweefsimulator in 2017

Europa-Park kondigt mega-attractie voor 2017 aan: 'Project V', het grootste 'flying theater' van Europa. De bezoekers zullen als het ware zelf vliegen. Hiervoor maken ze kennis met de wonderlijke wereld van de luchtvaartpioniers Egbert en Kasper Eulenstein.

20160929 EuropaPark ProjectV180In het Duitse gedeelte van Europa-Park verrijst op dit moment het geraamte voor een nieuwe attractie, die voorlopig als werktitel de naam "Project V" krijgt. Het wordt meteen ook de duurste attractie in het park. De bezoekers worden meegenomen op een fantastische vlucht over Europa.
Deze attractie bevindt zich in een theater, waarbij de bezoekers moeten plaats nemen in een gondel die allerlei bewegingen kan maken. Zo worden de stoeltjes voor een groot scherm gebracht, waarbij ze meteen als het ware midden in de actie worden geplaatst. Door de verschillende bewegingen van de gondel, krijgen de bezoekers de indruk dat ze als het ware meevliegen met de film. 

Roland Mack, directeur en eigenaar van Europa-Park licht toe: "Project V wordt de grootste attractie in zijn soort in Europa. We zijn ervan overtuigd dat we met deze investering onze gasten volgend jaar een top-attractie bieden".

De attractie is opgebouwd uit enkele ruimtes, alvorens men effecief aan boord gaat. De verhaallijn plaatst de bezoekers in het laboratorium van de luchtvaartpioniers Egbert en Kaspar Eulenstein. Van jongs af aan zijn zij geobsedeerd om te kunnen vliegen. Ze maakten talloze schetsen, studies en experimenten om een luchtwaardige machine te ontwikkelen. Die twee wilden maar één ding; vliegen, zo vrij als een vogel.
Na een rondgang door de verschillende ruimtes van het laboratorium worden de bezoekers naar een van de twee theaterzalen geleid. Hier worden zij gereed gemaakt voor een 4,5 minuut durende vlucht over de mooiste plekjes van Europa.

Mack Media en Ambient Entertainment hebben de afgelopen periode met drones en helikopters hiervoor op diverse locaties opnamen gemaakt. Het filmdoek kent een doorsnee van 21 meter en heeft een oppervlakte van 425 m2. Effecten als wind, water en geur, evenals het nieuwste surround geluidssysteem, zullen de beleving nog intenser maken.
Michael Mack, die tevens verantwoordelijk is voor MackMedia, vult aan: "De totaalbeleving van het park zal met deze attractie nog verder verbeteren. Per uur kunnen in dit 'flying theater' maximaal 1.400 bezoekers meevliegen met een adembenemende reis over ons continent".

20160929 EuropaPark ProjectV640

Europa-Park bouwt hiervoor op 4.800 m2 een compleet nieuw theater.
Het hoofdgebouw neemt hiervan ongeveer de helft in beslag met een oppervlakte van 63x39 meter. Hierin komen twee zalen met elk 70 zitplaatsen, verdeeld over 3 etages. De zaalhoogte zal dan ook 16 meter bedragen. 
De totale capaciteit bedraagt 1.400 personen per uur.
De attractie is toegankelijk voor iedereen vanaf 4 jaar.

20160929 EuropaPark ProjectV640 constructie

Parkbezoekers kunnen vanaf vandaag voor meer informatie over de nieuwe attractie terecht in het preview center in het Duitse themagebied van het park.
In deze 'Mack Bank' zullen ook toekomstige projecten gepresenteerd worden.
Schetsen en achtergronden van de nieuwe zweefsimulator zijn ook te vinden op de speciale website: www.project-v.eu