Michel den Dulk naar Walt Disney Imagineering


Michel den Dulk verruilt Europa-Park voor Walt Disney Imagineering

De dertigjarige Eindhovenaar Michel den Dulk zal vanaf het voorjaar van 2010 zijn functie bij Europa-Park neerleggen en verhuizen naar het Californische Glenndale om als Senior Concept Designer bij Walt Disney Imagineering te gaan werken. Daar zal hij aan de slag gaan als Tony Baxter, Senior Vice President Creative Development van WDI en vooral bekend als bedenker van Big Thunder Mountain. Baxter, die gereld in Europa komt om de themaparken hier te bezoeken is reeds een groot liefhebber van Efteling, waar Michel den Dulk vroeger werkzaam was.

Den Dulk is vooral bekend daar van het sprookje van het meisje met de zwavelstokjes. Den Dulk was voorbestemd om in de voetsporen van Anton Pieck en Ton van de Ven te treden, maar na een dispuut trok Michel in 2005 naar het Duitse themapark Europa-Park waar hij zijn sporen verdiende als bedenker van Atlantis Abenteuer en waar hij verantwoordelijk was voor het nieuwste themagebied Iceland en het gebied rondom "blue fire". De nieuwste splash battle attractie voor 2010 is ook van zijn hand.

In Glendale is sinds de jaren '60 het hoofdkwartier van Walt Disney Imagineering gevestigd. Hier worden alle attracties voor alle Disneyparken ontwikkeld. De Imagineers doen meer dan het ontwerpen van attracties: zij staan ook in voor de concepten van de resorts, gaande van hotels, restaurants tot de waterparken en zelfs de Disney Cruise Line.