Pegasus wordt 2e VR-coaster in Europa-Park

Nieuwe virtual reality ervaring

Na "Alpenexpress" in Europa-Park, wordt "Pegasus" de tweede VR-coaster van het grote Duitse themapark. Met behulp van een virtual reality-bril krijgt de achtbaan een extra dimensie.

20160203 EuropaParkVR180Europa-Park pakte afgelopen seizoen uit met een primeur in pretparkenland: de eerste VR-coaster, namelijk “Alpenexpress VR-Ride”. Door middel van zogenaamde VR-brillen, krijgen de bezoekers een 3D-filmpje te zien, terwijl de rit op de achtbaan bezig is. Op die manier lijkt het wel alsof je als passagier het avontuur live meemaakt.

De mascotte van het park, Ed Euromaus, neemt in "Alpenexpress VR-Ride" de bezoekers op een spannende rit met een op hol geslagen mijnkarretje. De film is een product van MackMedia: “The Mystery of Castle Balthasar”.
Op de achtbaan „Pegasus – Die YoungStar Achterbahn“, worden de bezoekers meegenomen door de familie Wünschmann, die ook te zien zijn in "Happy Family", de nieuwe film in Magic Cinema… Zij nemen de bezoekers van deze familieachtbaan mee op een enerverende digitale reis.

De technische moeilijkheid bij een VR coaster is de synchronisatie tussen de film en het ritverloop van de achtbaan. Elke achtbaanrit kan door omstandigheden lichtjes verschillen, niet meteen voelbaar als passagier, maar wel belangrijk voor een VR-coaster. Daarom zijn er talrijke sensoren op het traject geplaatst, die de snelheid en de positie van de achtbaan bepalen, en waarbij dit wordt teruggekoppeld naar de bewegingen tijdens de film.

20160203 EuropaParkVR640

  
Een filmpje om het concept op Pegasus alvast toe te lichten: