Vele nieuwigheden in aanbod 2016

Het Duitse themapark nabij het Zwarte Woud kende in 2015 een bijzonder sterk seizoen. Ook in 2016 wil het gigantische resort de bezoekers inpakken met allerlei nieuwigheden en vernieuwingen.

20160201 EP Ierland180De belangrijkste nieuwigheid is dat bezoekers in 2016 een nieuw Europees land mogen begroeten, zo kan men voortaan een rondreis maken doorheen 14 verschillende Europese landen. Nieuwkomer wordt Ierland. Het nieuwe gebied belooft een sfeervol gebied te worden, zijnde een idyllisch Iers vissersdorpje, met enkele restaurantjes waar typisch Ierse hapjes en drankjes geserveerd worden. Het nieuwe gebied vervangt het voormalige "Kinderwereld" gebied dat zich tussen Frankrijk en Engeland bevond. Net als vroeger zal het attractieaanbod in dit gebied afgestemd zijn op de kinderen: er komen drie nieuwe familie-attracties, namelijk een schommelschip, een kinderachtbaan en een tractorrit. De bestaande buitenattracties worden geherintegreerd in dit gebied. Bovendien komt er eveneens een grote overdekte speelhal waar de kleine bezoekers naar hartelust kunnen spelen en ravotten. 

Maar er zijn in 2016 nog meer nieuwigheden: in Magic Cinema draait een nieuwe 4D-film. Raceliefhebbers kunnen zich in de Mercedes-Benz-hal vergapen aan heuse Formule 1-bolides. In het nieuwe restaurant "Spices" is het voortaan 'werelds' smullen en in het Nederlandse themagebied kan men nu ook terecht voor poffertjes en frietjes. 
De jaarlijks wisselende tentoonstelling in het stationsgebouw van de 73 meter hoge achtbaan "Silver Star" draait dit jaar om het thema 'Formule 1'. In de hal zullen onder de noemer "Won World" enkele bolides tentoongesteld worden.

Later in het seizoen zal ook nog een Luxemburg-plein geopend worden in Europa-Park. Belgie wordt helaas over het hoofd gezien...

Ook heeft MackMedia alweer een nieuwe film geproduceerd voor in Magic Cinema. Vorig jaar verraste het park met de 4D-film "Tijdcarrousel", dit seizoen gaat "Happy Family" in première. In dit avontuur staat de uiterst gewone familie Wünschmann centraal tijdens hun uiterst ongewone dag uit in een attractiepark. "Happy Family" en "Tijdcarrousel" worden afwisselend gedraaid. Ook in de kleine Sprookjesbos-bioscoop zal in het voorjaar een nieuwe film spelen. Hoofdrolspeler hier is Ed Euromaus die het opnieuw moet opnemen tegen zijn rivaal, de Nachtkrabb.

Zelf deel uitmaken van een film kan ook tijdens een ritje op een van de twee VR-coasters. Hierover later nog meer in detail. 

De gigantische 360-graden-projectie-koepel zal opnieuw tot het aanbod horen. Aan de binnenkant van deze "Traumzeit-Dome" bevindt zich het grootste 'immersive media screen' ter wereld met een oppervlakte van 630 vierkante meter waarop 11 projectoren de film "Beautiful Europe“ tonen. Bezoekers kunnen liggend op kussens ervaren hoe het is om als een vogel over Europa-Park te vliegen, als een vis te zwemmen in de oceaan of als een vlinder te fladderen over Franse velden vol lavendel.

Om het dagje Europa-Park thuis nog eens dunnetjes over te doen wordt binnenkort een tweede casual game gepresenteerd:"Cannon Flight" (voor PC/Mac/iOS-, Android- and Windows-smartphones).

20160201 EP Ierland640