EP5

Parkworld.be waardering

  • gevarieerd attractieaanbod
  • zeer familiaal georienteerd
  • prachtige shows en entertainment
  • hoge tarieven voor overnachting
  • 2 dagen Europa-Park om het park volledig te ontdekken

 
Qua attractieaanbod moet de bezoeker ook al niet klagen. Alhoewel het park niet meteen de grootste thrillattracties heeft, stoort dit niet meteen. Met Silver Star hebben ze alvast Europa's hoogste achtbaan, die toch 130 km/u gaat. Hiermee heeft het park een echte eyecatcher beet. Al gaat de aandacht sinds 2009 toch vooral naar de nieuwe achtbaan Blue Fire, die meteen het thrillgehalte van het park naar boven jaagt, met enkele inversie-elementen en een leuke lancering. Twee andere achtbanen, die een vermelding waard zijn, zijn Euro-MIR en Euro-SAT. Het zijn niet meteen de meest toonaangevende achtbanen, maar ze zijn telkens toch een icoon geweest van het park, en daarnaast oogt vooral Euro-MIR zeer mooi, wat bijzonder leuke plaatjes oplevert.
Naast de klassieke waterattracties, zijn er ook twee watercoasters, met name Poseidon en Atlantica, die een leuke verfrissing aanbieden op hete dagen.

Het leuke aan het park, is dat het niet meteen een kermis aan attracties is, maar wel degelijk een themapark, waarbij verschillende Europese landen het decor voor de attracties en shows betekenen. Ook de restaurants zijn aangepast aan de lokale keuken. Dit maakt dat het park zeer hoog scoort bij de mensen die graag eens een dagje in een "andere wereld" willen vertoeven. Ideaal is een bezoek van twee dagen aan het park, al kan men op 1 dag ook al bijzonder veel genoten hebben. Met het Zwarte Woud om de hoek, is het bovendien een ideale vakantiebestemming.


{vsig}pretparken/de_europapark/gallery{/vsig}