• Europa-Park
 • Beoordeling
 • Topattracties
 • 15 Tips
 • Geschiedenis
 • Resort
 • Regio

Europa-Park

Classificatie

 • Themapark - Resort

Inkom-tarieven

 • volwassene: 42,5 Euro
 • kind (4-11 j): 37 Euro
 • Abonnement: 175 Euro

 

KristofHolidays300150-EuropaPark

Parken in de buurt

 • Familienpark Funny-World (3 km)
 • Cigoland (22 km)
 • Steinwasen Park (43 km)
 • Didi'Land (72 km)
 • Fraispertuis City (74 km)

Routeplanner


Europa-Park is Duitsland's grootste pretpark en verdient die titel ook.
Het park is zeer familiaal gericht, met een waaier aan attracties en shows. De nadruk ligt zeker en vast niet op thrill, al heeft het met Silverstar, Wodan Timburcoaster en Blue Fire toch wel enkele pittige achtbanen om de bezoekers in vuur en vlam te zetten. Het park telt meerdere attracties die elk een uniek karakter hebben. Bovendien werden ze mooi ingekleed in het thema van een bepaald Europees land. Ook de winkeltjes en de restaurants werden mooi ingewerkt in de lokale stijl. Het aanbod aan eten is hierdoor enorm ruim: Spaanse tapa's, Hongaarse goulash, Italiaanse pizza's,...

Twee dagen Europa-Park is zeker en vast geen overbodige luxe om het ganse park ontdekt te hebben. De hotelmogelijkheden van het park zijn aan de dure kant, maar ze zijn hun prijs wel dubbel en dik waard. In het nabijgelegen Zwarte Woud zijn er zeker en vast leuke, charmante en goedkopere alternatieven.

 

Het Weer

Lees verder...
EP5

Parkworld.be waardering

 • gevarieerd attractieaanbod
 • zeer familiaal georienteerd
 • prachtige shows en entertainment
 • hoge tarieven voor overnachting
 • 2 dagen Europa-Park om het park volledig te ontdekken

 
Qua attractieaanbod moet de bezoeker ook al niet klagen. Alhoewel het park niet meteen de grootste thrillattracties heeft, stoort dit niet meteen. Met Silver Star hebben ze alvast Europa's hoogste achtbaan, die toch 130 km/u gaat. Hiermee heeft het park een echte eyecatcher beet. Al gaat de aandacht sinds 2009 toch vooral naar de nieuwe achtbaan Blue Fire, die meteen het thrillgehalte van het park naar boven jaagt, met enkele inversie-elementen en een leuke lancering. Twee andere achtbanen, die een vermelding waard zijn, zijn Euro-MIR en Euro-SAT. Het zijn niet meteen de meest toonaangevende achtbanen, maar ze zijn telkens toch een icoon geweest van het park, en daarnaast oogt vooral Euro-MIR zeer mooi, wat bijzonder leuke plaatjes oplevert.
Naast de klassieke waterattracties, zijn er ook twee watercoasters, met name Poseidon en Atlantica, die een leuke verfrissing aanbieden op hete dagen.

Het leuke aan het park, is dat het niet meteen een kermis aan attracties is, maar wel degelijk een themapark, waarbij verschillende Europese landen het decor voor de attracties en shows betekenen. Ook de restaurants zijn aangepast aan de lokale keuken. Dit maakt dat het park zeer hoog scoort bij de mensen die graag eens een dagje in een "andere wereld" willen vertoeven. Ideaal is een bezoek van twee dagen aan het park, al kan men op 1 dag ook al bijzonder veel genoten hebben. Met het Zwarte Woud om de hoek, is het bovendien een ideale vakantiebestemming.

Lees verder...

Attracties Europa-Park 

   
 Abenteuer Atlantis 
 Abenteuerspielplatz 
 African Queen
 Alpenexpress 'Enzian' (vanaf 1m00)
 Altdeutscher Jahrmarkt (max. 6 jaar)
 Andersens Märchenturm
 Antikes Pferdekarusell
 Arena of Football (vanaf 1m00, min. 4 jaar)
 Arena-show: Duell der Brüder
 Atlantica Supersplash (vanaf 1m00, min 4 jaar)
 Ballpool (tot 1m20, max. 6 jaar)
 Blue Fire (vanaf 1m40, min. 10 jaar)
 Casa da Aventura
 Ciao Bambini
 Crazy Taxi 
 Dino-Karussell (min. 4 jaar)
 Dschungel-Flossfahrt
 Elfenfahrt
 Emotional 
 EP-Express
 Euromaus-Show (Freilichtbühne Italien)
 Euromir (vanaf 1m30, max 1m95)
 Europa-Park Parade 
 Eurosat (vanaf 1m20, min. 6 jaar)
 EuroTower
 Feria Swing (min. 4 jaar)
 Filmerlebniswelt 
 Fjord Rafting (vanaf 1m00, min. 4 jaar)
 Flamenco Show 
 Fluch der Kassandra (vanaf 1m10, min. 5 jaar)
 Flug des Ikarus
 Freilichtbühne Welt der Kinder
 Geisterschloss
 Globe Theater 
 Jungfrau-Gletscherflieger (vanaf 1m20, min. 6 jaar)
 Karneval in Venedig
 Koffiekopjes (min. 4 jaar)
 Kolumbusjolle (min. 4 jaar)
 Lada Autodrom (max. 1m35)
 Leuchtturmspaß (min. 4 jaar)
 London Bus 
 Luftkissenhaus (tot 1m20, max. 6 jaar)
 Mack Rides - Ausstellung 
 Magic Cinema 4D
 Märchenallee 
 Marionettentheater 
 Marionnetten Bootsfahrt
 Matterhorn-Blitz (vanaf 1m20, min. 6 jaar)
 Mercedes-Benz Hall 
 Mercedes-Benz Mini Rennbahn 
 Mini-Scooter (min 3 jaar)
 Monorail
 Norwegische Stabkirche 
 Oldtimer Fahrt
 Paddeltour
 Panorama Bahn
 Pegasus (vanaf 1m00, min. 4 jaar)
 Peter Pan (min. 4 jaar)
 Piraten in Batavia
 Poseidon (vanaf 1m20, min 6 jaar)
 Raumstation Mir 
 Riesen-Rutschen-Labyrinth
 Roter Baron (min. 3 jaar)
 Santa Marian
 Schlacht Um Hydros
 Schlittenfahrt
 Schweizer Bobbahn (vanaf 1m20, min. 6 jaar)
 Silver Star (vanaf 1m40, min. 11 jaar)
 Silverstone Piste
 Teatro dell'Arte: Magia
 Tiroler Wildwasserbahn (vanaf 1m00, vanaf 4 jaar)
 Universum der Energie Dino-Fahrt
 Vindjammer (vanaf 1m00, vanaf 4 jaar)
 Whale Adventures - Splash Tours
 Wichtelhausen 
 Wiener Wellenflieger (vanaf 1m20, min. 6 jaar)
 Wikinger-Bootsfahrt 
 Wikingerdorf
 Wikingerschiff 
 Wonderland on Ice 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Must-do attracties

(10 favorieten) 

 Arena-show: Duell der Brüder
 Atlantica Supersplash
 Blue Fire 
 Euromir
 Fjord Rafting
 Magic Cinema 4D
 Piraten in Batavia
 Poseidon 
 Schweizer Bobbahn
 Silver Star
 

Mindervaliden

Entreeprijzen
Rolstoelgebruikers en blinden hebben gratis toegang tot Europa-Park. Eén begeleidende persoon krijgt korting, als de invalide beschikt over een invalidenkaart.
 
Informatiepunt
Informatie is verkrijgbaar bij onze informatiepunten aan de hoofdingang, bij het meer (Avonturenland) of in Spanje. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met onze medewerkers, die u graag helpen. Tips en kritiek kunt u schriftelijk achterlaten bij onze informatiepunten.

EP-Express
Met de EP-Express kunt u een ritje maken door het hele park. In het achterste deel van de trein bevinden zich speciale plaatsen voor rolstoelgebruikers. Het meest eenvoudige is om in het station van Spanje op te stappen (steile perrons, echter met rustpunten). In Griekenland is aan de instapkant een lift aanwezig. Voor de bediening van de lift dient de begeleidende persoon zich bij de machinist te melden. De haltes in Duitsland en Griekenland zijn ook uitstekend geschikt om uit te stappen.
 
Info over de toegankelijkheid van attracties en shows
De meeste shows en attracties zijn voor u toegankelijk. Bij de ritattracties – met uitzondering van de EP-Express – is het noodzakelijk de rolstoel te verlaten.

Alle shows beschikken over speciale rolstoelplaatsen. Maakt u a.u.b. bij het “Teatro dell’Arte“ en bij het “Globe Theater“ gebruik van de zijingang resp. -uitgang. Als er geen speciale ingangen voor mensen met een handicap aanwezig zijn, dan kunnen u of de begeleidende persoon zich wenden tot onze medewerkers ter plaatse, die u graag helpen.
Om veiligheidsredenen heeft TÜV, het Technische Überwachungsverein, een verbod opgelegd om invaliden en blinden toegang te verlenen tot volgende attracties:

 • Abenteuer Atlantis
 • Alpenexpress
 • Atlantica SuperSplash
 • Euro-Mir
 • Eurosat
 • Fjord-Rafting
 • Fluch der Kassandra
 • Geisterschloss
 • Pegasus
 • Matterhorn-Blitz
 • Piraten in Batavia 
 • Poseidon
 • Schweizer Bobbahn 
 • Silver Star
 • Wildwasserbahn

 
Bestrating
Het “Walliser Dorf” in Zwitersland, het Spaanse en Griekse themagebied zijn door de bestrating wat moeilijker toegankelijk voor rolstoelers.

Parkeerplaats
Vooraan zijn speciale invalidenparkeerplaatsen aanwezig. Als u in het bezit bent van een invalidenkaart en deze laat zien, hoeft u geen parkeergeld te betalen.
 
Rolstoelverhuur
Bij de hoofdingang is een gratis rolstoelverhuur aanwezig. Hier kunt u afhankelijk van beschikbaarheid (tegen inlevering van een identificatiebewijs) voor de duur van uw parkbezoek een rolstoel lenen. Het is ook mogelijk om geruime tijd vooraf alvast een rolstoel te reserveren.
 
Toiletten
Speciale invalidentoiletten zijn te vinden bij de hoofdingang, aan de “Deutsche Allee”, in Italië, Frankrijk, Griekenland, Rusland, Scandinavië, Spanje en in Oostenrijk tegenover de uitgang van de wildwaterbaan.

EHBO
De EHBO bevindt zich naast de Euro-Mir achtbaan in Rusland. Hier zijn gedurende de openingstijden gediplomeerde EHBO’ers aanwezig. Ook in het park lopen EHBO’ers rond. In noodgevallen kunt u zich altijd wenden tot de parkmedewerkers.

Lees verder...


Europa-Park is Duitsland's grootste attractiepark dat bestaat uit 13 Europese themagebieden met meer dan 100 attracties en shows. Het park ligt in het Zwarte Woud, op enkele kilometers van de A5, bij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland. Ondanks dit alles, heeft Europa-Park nog niet de naambekendheid in de Lage Landen die men graag zou wensen.

Daarom werd de hulp ingeroepen van experts om geïnteresseerde landgenoten te helpen bij hun planning om dit mooie themapark te bezoeken. Deze experts zijn attractiepark-fans: als hobby bezoeken zij immers vele attractieparken in binnen- en buitenland. Bij sommige leden staat de teller al op 100 parken en zij mogen dan ook met recht experts genoemd worden. Parkworld.be alleen al heeft een fenomenaal record van 300 diverse parken.

Het enthousiasme om tips in te sturen was groot: meer dan 250 tips werden toegestuurd naar Europa-Park. Opvallend was dat bijna iedere inzender de tip gaf om meer dan één dag voor het park uit te trekken. Dat is niet verwonderlijk: het park kent meer dan 100 attracties en shows. Enkele inzenders hadden hun tips al eerder met  hun omgeving  gedeeld en vonden het fijn om deze nu breder te verspreiden.

Uit de inzendingen werden de meest voorkomende tips geselecteerd voor een top 15:

1. Voorzie best twee parkdagen

Wie voor het eerst naar Europa-Park gaat, doet er goed aan, vanwege de grootte van het park, minimaal 2 parkdagen in te plannen.

2. Begin om 9:00 uur

Heb je één dag ter beschikking, zorg dan dat je meteen om 9.00 uur bij de ingang bent. Het park sluit in principe om 18.00 uur, maar blijft in het hoogseizoen op drukkere dagen langer open. Om 12.00 uur wordt dan de sluitingstijd van die dag bekendgemaakt.

3. Overzicht met EP-Express of Eurotower

Europa-Park heeft meer dan 100 attracties en shows. Bereid je goed voor op internet:  Europa-Park heeft een uitgebreide site met informatie over de attracties (met evt. lengte- en leeftijdrestricties) en shows. Bekijk het park alvast op Youtube en volg de laatste ontwikkelingen op Facebook en Hyves. Maak ook meteen ter plekke een beeld van het park door een rondje met de EP-Express of de Eurotower.

4. Gebruik de gratis plattegrond en/of de App op je smartphone

Sommige attracties zijn goed verborgen achter de gevels in de 13 nagebouwde landen. Pas op dat je er niet aan voorbijloopt. Neem de gratis plattegrond mee en streep af (pennetje!).  Of gebruik de Europa-Park-App op je smartphone.

5. Taktiek voor de top-achtbanen

Gek op achtbanen? Ren direct bij opening van het park naar de achtbanen ‘blue fire’ of Silver Star,  of begin achteraan in het park en doe daar de andere achtbanen. Bezoek de genoemde top-achtbanen dan in de vroege namiddag.  Ga je alleen in de ‘blue fire’, gebruik dan de single riders-rij. De meeste air-time heb je achteraan in de Silver Star.

6. Wachtrijen

Laat je niet afschrikken door de wachtrijen; ze gaan in tegenstelling tot andere attractieparken vanwege de grote capaciteit zeer vlot vooruit. Overigens: niet de attracties maar de wachtrijen sluiten pas om sluitingstijd.

7. Plan 10 minuten extra in voor de shows 

Plan tijd in voor bezoek aan de shows. Er is elke dag 5 uur entertainment. Neem bij de ingang van het park een folder mee met het programma van die dag. Zorg dat je minimaal 10 minuten voor aanvang in het theater bent: er is vaak nog een klein voorprogramma.

8. Speelplaatsen en speciaal restaurant voor de kleintjes

Het park heeft attracties voor jong en oud. Voor de allerkleinsten zijn er verschillende speelplaatsen met zitjes voor de ouders. Er is ook een speciaal restaurant voor baby’s en met “baby-switch” hoeven ouders niet twee keer door de wachtrij om een attractie te doen.

9. Meer beleving met een hotelovernacthing

Hou je beleving langer vast en overnacht in een van de Europa-Park-hotels. Als hotelgast heb je eerder toegang tot het park, kun je gratis parkeren, en kun je ook gratis gebruik maken van sauna en zwembaden. Neem je fototoestel mee naar het ontbijtbuffet want ook de parkfiguren zullen er zijn.

10 Vul aan met een trip naar Zwitserland, Oostenrijk of Italië

Sluit  je vakantie in Zwitserland, Oostenrijk of Italië af met een bezoek aan Europa-Park.  Het park heeft ook een eigen overnachtingcamping. In de Saloon kun je ook als niet-gast van het Camp Resort terecht voor een hapje en een drankje.

11. Ook als je in een hotel of gasthuis in Rust verblijft.

Ook in het plaatsje Rust zijn (soms op loopafstand) veel hotels en gasthuizen.  Loop ‘s avonds eens binnen bij een van de Europa-Park-hotels. Bezoek de fonteinshow van Hotel Colosseo. In de restaurants kun je terecht voor het uitgebreide avondbuffet (tip: vooraf reserveren). Sluit de dag af met een drankje in een van de hotelbars en geniet van het panorama over het park en de omgeving.

12. Combineer met seizoen-evenementen

Combineer je bezoek met een van de vele evenementen die in het park worden georganiseerd. Hou de kalender op internet in de gaten. Vooral de vermaarde Halloween-evenementen mag je niet missen.

13. Hou rekening met internationale vakanties en feestdagen

Europa-Park ligt in de deelstaat Baden-Württemberg, in de landendriehoek Duitsland, Frankrijk, Zwitserland. Het park heeft vele bezoekers uit deze regio: hou rekening met andere vakanties en feestdagen.

14. Betaalbare maaltijden en gevarieerd culinair aanbod.

Je kunt natuurlijk eten mee in het park nemen, maar er is vergeleken met andere parken een gevarieerder culinair aanbod  dat ook nog eens goed betaalbaar is. Neem bij de ingang de brochure mee met een overzicht van de tientallen restaurants. Geen tijd om te zitten? Sla twee vliegen in één klap en bekijk al etend de show in het restaurant van Piraten van  Batavia. Win tijd door tijdens etenstijd attracties te doen.

15. Geniet!

”Geniet! Je kan hollen van attractie naar attractie en het zullen stuk voor stuk fantastische, unieke ervaringen zijn,  maar vergeet vooral niet de heerlijke sfeer op te snuiven. Mijn tip is dan ook om het rustig aan te doen. Geniet van al het moois rondom jou. Geniet van de prachtige tuinen, geniet van de sfeervolle gebouwen en van het lekkere eten. Ontspan op een zonnig terrasje in Griekenland, waan je in een Zwitsers bergdorpje of geniet van een paëlla in Spanje. Dat is Europa-Park voor mij!”
 

Lees verder...


De mascotte van het park is een grijze muis die de toepasselijke naam "Euromaus" meekreeg
Zoals eerder vermeld wordt het park gerund door de familie Mack, wat eerder ongewoon is in de pretparkwereld omdat zij eveneens attracties ontwerpen en produceren. Het park staat vol van eigen creaties en in feite heeft het park ook als functie om hun "waren" uit te stallen. Toch hebben ze enkele attracties in het park die niet volledig door hen werden uitgetekend zoals Silver Star of Fjord-Rafting.

History_EuropaPark

In het openingsjaar konden de mensen reeds genieten van talloze attracties, zoals de Panorama-Eisenbahn, die vanuit Amerika werd geïmporteerd (produktie door Chance) en maar liefst 1,8 km lang was. Verder was er een oude stoomlokomotief, een mini-golf, een tentoonstelling van Märklin-treintjes, de Monza-piste met 15 Turbo-Porsches die 10 km/u haalden. Op het kunstmatig aangelegd meer, waren er Finse vlotten beschikbaar voor de nodige waterpret. Voor de kinderen was er een grote speeltuin. Märchenallee was dan weer het sprookjesbos van het park, waarbij de bezoeker een tiental sprookjes kon ontdekken. Bovendien was er ook een heuse kinderboerderij. Ook had Mack een eigen monorail geplaatst in het park, die 800m lang is, en op dat moment 10 treintjes had. Het show-element was ook belangrijk, en in Eurodrom konden de mensen genieten van diverse schaatskunstjes.

In 1976 zorgde men er voor dat er twee Mississppi stoomboten op de vijver lagen. Ook kwam er een oldtimer attractie bij, en om de mensen te lokken werd uitgepakt met een dolfijnenshow. Een dierenshow was enorm populair en een jaartje later werden papegaaien getraind om de mensen te entertainen. Kleine attracties zoals de kindertrein Old 99 werden voorgesteld. Ook werd een filmzaal geopend.
In 1978 opende Mack haar log flume ride, Tiroler Wildwasserbahn. Deze waterbaan wordt door velen nog steeds aanzien als één van de mooist gethematiseerde waterbanen. Na een eerste drop van zo'n 12m kom je terecht ind e zogenaamse diemantengrot, waar een draak angstvallig alles bewaakt. Sinds '84 raast er ook nog een leuke achtbaan doorheen. In 2005 werd de attractie gerenoveerd en de capaciteit opgedreven door boten in te zetten, waar wel zes personen kunnen in plaatsnemen. In 1978 werd de horeca ook enorm uitgebreid.
De Elfenfahrt werd in 1979 geopend, toen nog onder de naam Kanalblütenfahrt.
Voor het vijfjarig bestaan van het park werd het park aan het kasteel opengesteld. Ook werden de dansende fonteinen voorgesteld en de kinderen maakten kennis met Mini-Skooter en Roter Baron. Een jaartje later werden de gasten verrast door een antieke paardencaroussel.

1982 opende Europa-Park het Italiaanse themagebied: attracties zoals Ciao Bambini en het spookhuis Geisterschloss werden geopend. Ook Peter Pan, een koggemolen, werd geopend.
In 1983 opende het park een Intamin attractie, namelijk Euro-Tower, een panoramische toren, van maar liefst 75m hoog, die plaats biedt aan 50 mensen.

De eerste achtbaan die in Europa-Park werd gebouwd was Alpen-Express, die opende in 1984. Dit is een zgn. Blauer Enzian coaster van Mack. Het was reeds het vijfde model dat ze gebouwd hadden, na Apache Whirlwind in Frontier Village Amusement (1976), Tokaido in het Turkse park Genclik Parki (1980), Thunder Run in Canada's Wonderland (1981) en Rothaarblitz in Panorama Park (1982) die helaas in 2007 haar laatste ritje in Sauerland maakte... Het park heeft 24 jaar later inmiddels 10 achtbanen.

In 1985 opende Europa-Park Schweizer Bobbahn, een bobslee-achtbaan, die in 1993 mooi wordt omringd door een charmant Zwitser dorpje Walliser Dorf... Intamin AG en Giovanola hadden een jaar eerder uitgepakt met hun eerste bobsled coaster in maar liefst 3 Amerikaanse parken, en in 1985 hadden ze dit model ook aan Efteling en Cedar Point kunnen verkopen. Daarna zal Intamin er nog maar twee verkopen. Maar Mack zal er in totaal ook maar zes kunnen verkopen, waarvan de Europese in Heide Park, Blackpool Pleasure Beach en Parc Astérix terug te vinden zijn. In datzelfde jaar openen ook de Koffiekopjes.

Het jaar nadien opent Bugattipiste. Het duurt nog een jaartje voor de volgende grote investering: namelijk Piraten in Batavia in een heraangelegd Nederlands themagebied. In deze waterattractie gaan de bezoekers in grote boten op zoek naar de geheimzinnige stad Batavia, doorheen de Oostindische jungle... De tocht duurt maar liefst 7,5 minuut! In 1988 gaat het thematiseren verder en wordt trots Victoria Square, het Engelse themagebied, opengesteld.

{module 120}

Het duurt tot 1989 vooraleer de mensen een nieuwe Mack-achtbaan mogen begroeten: Eurosat, een indoor rollercoaster. De mosterd werd gehaald bij de bekende bol-architectuur van Richard Buckminster Fuller, een Amerikaan die vele talenten had. In elk geval werd het idee en concept voor de attractie in deze bol volledig uitgewerkt door Franz Mack. Vrij uniek is de spiraallift die gebruikt wordt om zo de treintjes naar het hoogste punt te brengen. Wat volgt is een snelle, snedige afdaling. De totale rit duurt maar liefst 3,5 minuut. Datzelfde jaar wordt uitgepakt met een 3D-film en ook opent de draaimolen Alpenflieger die tegenwoordig als Jungfrau Gletscherflieger door het leven gaat.

In 1990 openen twee aparte themagebieden: Lila Chocoland en Wickieland (tegenwoordig Welt der Kinder). Ook de bijhorende attracties zoals Monorail en Wikinger-Bootsfahrt werden geopend.

In 1991 opent Baron William`s Mystery Hall maar belangrijker nog is dat vanaf 1991 men in drie jaar tijd het prachtige Scandinavische themagebied doet verrijzen, met in 1991 Norwegische Stabkirche en vooral Fjord Rafting, een wildwateravontuur dat werd aangekocht bij de Zwisterse buren Intamin. In 1992 wordt het Scandinavische dorp rechtgezet en een jaartje later kunnen de Vikingen aan boord in Vindjammer. Ook deze attractie is geen Mack-attractie, maar een boot van Huss Rides.

In 1994 is het "olé" geblazen, want het Spaanse thegebied wordt trots geopend, met Spanische Arena als showtheater, Kolumbus Jolle en Feria Swing als twee dolleuke attracties. In datzelfde jaar wordt de darkride Universum der Energie - Dinosaurierfahrt geopend.

Het twintigjarig bestaan van het park wordt gevierd met attracties als EP-Express, Flugsimulator "Harrier 008" en Wirbelwind, een kermismolen die tijdelijk dienst deed tot het originele ruimtestation van MIR in datzelfde jaar werd neergezet. Ook wordt het allereerste hotel geopend, Hotel "El Andaluz".

Het jaar na het jubileum werden vooral enkele oudere attracties zoals het spookhuis wat opgeknapt, ook werd gewerkt aan de inkomstraat om zo het Duitse themagebied al wat in te werken, en bovendien werd een nieuwe attractie geplaatst Ballonfahrt. Pas in 1997 werd het Duitse themagebied voltooid en konden mensen genieten van Altdeutscher Jahrmarkt. Al ging alle aandacht naar Europa-Park's vierde achtbaan, Euro-Mir, een spinning coaster die indrukwekkend mooi is. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een spiraallift. In het eerste gedeelte krijg je een mooi panoramisch zicht op het park. De track ligt een beetje als een wild mouse circuit, maar hiervoor is de snelheid te laag. Tijdterwijl draaien de gondels. Erna volgt een intens achtbaan gedeelte.
Het jaar erop wordt dan ook het Russische themagebied voltooid. Ook de roofvogels maken hun opwachting.

In 1999 opent "Castillo Alcazar" de deuren, het tweede hotel van het park, en zo mogelijk nog indrukwekkender dan het eerste hotel. Ook de achtbaanfanaten worden op hun wenken bediend met de wild mouse achtbaan Matterhorn-Blitz, een baan die toch wel afwijkt van de standaard wild mouses, niet alleen van traject, maar vooral omdat wordt gebruik gemaakt van een lift-systeem.

Een kwarteeuw Europa-Park werd uitbundig gevierd met de uitbreiding van het park met een Grieks themagedeelte. Hierbij het allereerste Mack Mad House, een ronddraaiend huis. Maar uiteraard viel deze nieuwe attractie in het niets naast Poseidon, een watercoaster van Mack. Twee jaar eerder hadden ze met succes hun eerste model geopend in Sea World Orlando.
In hetzelfde feestjaar werd ook veel aandacht besteed aan entertainment en shows, en hiervoor werd Globe Theater geopend.

Het milleniumjaar was bijzonder succesvol en in 2001 werden vele zaken heropgeknapt en voorbereid naar 2002 toe, want dat was het jaar van Silverstar, nog steeds Europa's hoogste achtbaan. Deze B&M achtbaan is maar liefst 73m hoog. Het project werd gesponsord door Mercedes Benz, vandaar ook de naam, en hiermee werd een bijzonder leuke hall/wachtruimte gecreëerd. Ook nieuw was het NIVEA-Kinderland en de waterspeeltuin in het hotel "El Pueblo del Agua". Om de bezoekersmassa beter tot bij het park te laten komen, werd ook een stukje autosnelweg aangelegd, tot aan het park.

In 2003 stond vooral het kind centraal. Ook werd het Tipidorf geopend, dat het jaar erop omwille van het grote succes werd uitgebreid. Hotel "Colosseo" werd ook plechtig geopend en een nieuwe gladiatorenshow in het Spaanse deel werd voorgesteld.

In 2005 bestaat het park 30 jaar en Portugal is het nieuwste themagebied. Atlantica, een nieuwe generatie van watercoaster, zorgt voor een nieuwe bezoekersboost. Met Santa Maria wordt in 2006 Portugal verder uitgebreid. Dat jaar is het WK Voetbal in Duitsland, en Europa-Park springt mee op deze boot en pakt uit met enkele leuke akties, zoals Arena of Football. Een nieuwe familie-achtbaan wordt geopend, Pegasus.
In 2007 wordt Hotel "Santa Isabel" geopend om aan de stijgende vraag van overnachtingen tegemoet te komen.

2009 staat in het teken van Ijsland en meer bepaald Blue Fire, de tiende achtbaan in het park, de allereerste loopingbaan van Mack, en bovendien gebruikmakend van een LSM-lanceringssysteem, wat meteen ook een primeur is voor Mack. De baan is een absolute topper en zal de komende jaren zeker en vast de harten van het publiek veroveren.

Lees verder...


Europa-Park
Resort is met meer dan 5000 bedden het grootste resort in Duitsland.

Het park biedt verschillende overnachtingsmogelijkheden, zoals de 4-sterren themahotels El Andaluz, Castillo Alcazar, Colosseo en Santa Isabel. Een goedkoper alternatief, maar daarom niet minder leuk, is het Gästehaus 'Circus Rolando’. Sinds vorig jaar kunnen de bezoekers ook een kamer boeken in Bell Rock, waar in New England-sferen kan overnacht worden. 

Glamping

Kamperen met comfort heet tegenwoordig 'glamping'. Een nieuw woord maar Europa-Park  biedt haar gasten al jaren de mogelijkheid om op bijzondere wijze te kamperen. Geheel in het thema van het Wilde Westen kan in het Camp Resort overnacht worden in ingerichte tipi-tenten, huifkarren en stoere blokhutten. Ze zijn standaard uitgerust met elektriciteit, verlichting, verwarming en afsluitbare kastjes. De bedden hebben kussens en een matrasovertrek, dus slaapzak uitrollen en dromen maar. De tenten en blokhutkamers zijn er in verschillende groottes, van 4 t/m 16 personen. De huifkarren zijn altijd voor 4 personen. Men overnacht al vanaf 20 euro.

Kamperen naast de achtbanen

Vakantiegangers op doorreis naar hun vakantiebestemming of weer terug naar huis, vinden op het campinggedeelte alle voorzieningen voor een overnachting in de eigen camper, caravan of tent. Het Camp Resort beschikt over 200 standplaatsen, deels met gras, deels met grasstenen, maar overal met stroom-aansluitingen. Er kan vooraf geen plaats gereserveerd worden, maar er is voor iedereen altijd nog een plaatsje gevonden. Men betaalt het verblijf per uur, maximaal 28 Euro per 24 uur, per standplaats.

We proberen de mogelijkheden van het resort allemaal mooi op een rijtje weer te geven. Daarnaast hebben we ook een klein overzichtje in petto over de prijzen van twee dagen, 1 overnachting.
Uiteraard is men niet verplicht om in het resort te overnachten en te genieten van Europa-Park: vlakbij is het Zwarte Woud dat naast vele gezellige hotels ook pensionnetjes en diverse zimmer frei-mogelijkheden telt. Ook Zwitserland is niet zo ver weg, en wanneer men de Rijn oversteekt, dan vertoeft men in de Franse Elzas. Dus mogelijkheden zat om een slaapstek te vinden.

Toch loont het de moeite om in één van de vier-sterren hotels van het park te overnachten: prijzig, maar zeer hoog in kwaliteit.

Hotel El Andaluz

Hotel-EP-EA

Dit hotel was Duitsland’s eerste pretparkhotel, dat in 1995 haar deuren opende. Dit hotel in Spaanse stijl verenigt traditionele Spaanse eenvoud met een vleugje modern. De vloeren zijn belegd met terracottategels waarbij een origineel Spaans tegelmozaïek een authentieke sfeer probeert weer te geven.
Een bloeiende palmentuin vormt het hart van deze Spaanse finca. De overdaad aan geuren rondom het verwarmde hotelzwembad vormt een waar genot voor de zintuigen.

Dit hotel telt alleen al 182 gezinsvriendelijk ingerichte kamers.
Naast de standaardkamers kan men ook specifieke themakamers of zelfs suites boeken. In totaal zijn er 10 suites.

In het hotel kan men relaxen in het wellness-gedeelte “Marrakesch”, met stoombad, sauna en een Oosterse ontspanningsruimte.

Uiteraard kan men ook genieten van diverse tapas, sherry en sangria. Ook andere specialiteiten van dit Iberisch land zijn te ontdekken in het restaurant “Don Quichote”, met een wintertuin en kinderspeeltuin.
’s Avonds kun je ook genieten van de fonteinen met een heerlijk glaasje nat in de bar “El Circo”.

 

Castillo Alcazar

Hotel-EP-CA

Wanneer men graag de middeleeuwen wil opsnuiven, dan is Castillo Alcazar  zeker en vast jouw place-to-be.

Dit grote burchthotel torent majestueus boven de omliggende hotels uit, en is op verschillende locaties in het park te bewonderen, zoals vanuit Portugal en Spanje, maar ook vanuit Tirool heb je een mooi zicht op dit prachtig bouwwerk.

Het hotel biedt heerlijke maaltijden aan in het buffet restaurant “Castillo”. Een aanrader is om zeker eens een kijkje te nemen op het 9e waar Bar Buena Vista niet alleen lekkere vochten serveert, maar het balkon biedt bovendien een mooi zicht over het ganse park. Dit balkon is trouwens een verplichte bestemming voor romantische zielen om hier de zonsondergang te bekijken.
Voor de sportievelingen is er het hotelzwembad om te genieten, voor de kinderen is er zelfs een waterspeelplaats, “Pueblo del Agua”.

De kamers zijn uniek ingericht, met onbewerkt gesteente in een unieke maar extravagante sfeer. Er heerst een boeiend contrast tussen de wildromantiek van de middeleeuw en de moderne luxe die aanwezig is in één van de 112 kamers. Het hotel biedt ook 8 suites aan.

 

Colosseo

Hotel-EP-Cl-v
Hotel-EP-Cl-h
Het tophotel van het resort is zonder twijfel Colosseo, dat een sterke beoordeling kreeg van TripAdvisor. Liefhebbers van het prachtige Italië en het Oude Rome, zullen zeker en vast graag een bezoekje komen brengen aan dit prachtig hotel.

Het Italiaanse 4-sterren Superior hotel Colosseo bruist van levensvreugde, wanneer kinderen gillend van plezier in het water van de waterspeeltuin Campo del Mare spetteren of de fonteinen van het Anfiteatro dell’Acqua midden op de Piazza Roma over zich laten regenen. De waslijnen rondom het pittoreske plein hangen karakteristiek langs de huizenrijen. In de cafés is het heerlijk toeven en onder het schaduwgevende groen van grote parasols kan men heerlijk ontspannen en kijken naar de drukte op de piazza en de imposante boog van het Colosseum.
Binnen in het exact nagebouwde meesterwerk worden gasten in themasuites meegenomen naar het mooie Italië. Keizerlijke muurschilderingen, exclusief meubilair en prachtige badkamers kenmerken bijv. de Suite Imperiale Cesare e Cleopatra.

Pure luxe wordt u aangeboden in de wellnessruimte van “Aqua Romana”, met een Finse sauna, een Venus stommbad of een laconium.

Een lekkere Latte Machiato zorgt ervoor dat lichaam en geest helemaal tot rust kunnen komen. Als men zijn blik langs de karakteristieke gevels laat glijden, blijft het oog even rusten op het balkon van de stijlvol ingerichte bar op de vijfde verdieping. Naast de populaire Szene-Bar is het heerlijk toeven in de bar Commedia dell‘ Arte met café en gelateria en een groot buitenterras op de Piazza Roma. Bovendien is er geregeld avondspektakel te beleven op het grootse middenplein.

Met 350 kamers, waarvan 22 themasuites met luxueuze inrichting, biedt hotel Colosseo een heleboel ruimte om bij Italiaanse melodieën weg te dromen naar de fijne, schitterende zandstranden van de Adria en zijn idyllische heuvellandschappen.

 

Hotel Santa Isabel

Hotel-EP-SI
Dit hotel is dan weer gebaseerd op een Portugees klooster en richt zich ook heel sterk op ontspanning.
Het wellnessgedeelte van het 4-sterren hotel laat de vermoeide huid tot rust komen en verkrampte spieren ontspannen. Gasten kunnen uiteraard ook relaxen in het azuurblauwe buitenzwembad. De verrukkelijke geuren van kloosterkruiden doen het verlangen naar innerlijke rust stimuleren. Schaduwrijke arcaden geven zonaanbidders een adempauze om van te dromen.

De Azulejos, de prachtige kleurrijke mozaïeken in de ontvangsthal, vertellen verhalen uit lang vervlogen tijden. In Sala Santa Isabel kunnen de gasten een fantastische buffetmaaltijd ontdekken, met grillspecialiteiten waarbij lavastenen worden gebruikt om vlees en gamba’s te grillen.

Hotel Santa Isabel beschikt over 290 bedden.
Op de begane grond zijn twee grote conferentieruimtes. Bovendien is er een authentieke kloosterkelder, die kan worden geboekt voor feesten in een bijzondere sfeer.

 

Gästehaus “Circus Rolando”

Hotel-EP-GH
Hoewel iedereen graag in één van de voornoemde vier-sterrenhotels wil verblijven, is het niet altijd de portemonnee die mee wil. Ook al zijn de vier-sterrenhotels allemaal hun prijs waard, toch heeft het park nog enkele goedkopere alternatieven om in het resort te overnachten, waaronder het Gästehaus “Circus Rolando”.

Zo’n typisch gastenhuis is misschien wel net wat mensen zoeken om van de typische Duitse sfeer en gastvrijheid te kunnen proeven. Er zijn 23 gethematiseerde kamers voorzien, waarbij de meeste kamers familiekamers zijn.

Voor ontbijt moet men naar één van de Spaanse hotels toegaan (twee minuten per auto). De gasten mogen eveneens gebruik maken van één van de vele extra's die de hotels aanbieden.

 

Prijsbepaling van de hotels op basis van 2 dagen / 1 nacht (incl. ontbijt)
Hotelnaam 2 volw 2 volw, 1 kind 2 volw, 2 kind 2 volw, 2 pubers
Colosseo 310 € 384,5 € 464 € 524 €
- themakamer 446 € 503,5 € 561 € 576 €
- themasuite 546 € 603,5 € 661 € 676 €
Santa Isabel 318 € 393 € 474 € 536 €
- themakamer 426 € 483,5 € 541 € 556 €
- themasuite 546 € 603,5 € 661 € 676 €
Castillo Alcazar 310 € 384,5 € 464 € 524 €
- themakamer 381 € niet beschikbaar niet beschikbaar niet beschikbaar
- themasuite 496 € 553,5 € 611 € 626 €
El Andaluz 310 € 384,5 € 464 € 524 €
- themakamer 381 € 438,5 496 € 511 €
- themasuite 496 € 553,5 € 611 € 626 €
Gästehaus 268 € 346 € 415 € 448 €

* Willekeurige themakamer en themasuite werd gekozen voor deze vergelijking

Om alle juiste prijsinformatie te ontdekken, surf naar www.europapark.de


Camp Resort

Bookings_EuropaPark300Proeven van het wilde westen, ook dat kan. Men kan overnachten in één van de tipi’s, blokhutten of ingerichte huifkarren. Dit is ideaal wanneer je in familie-verband het park bezoekt, of met een grote groep. Of gewoon, wanneer je heel graag kampeert. Er is Little Joe’s Grill Station om de inwendige geest genoegdoening te geven, of men kan een bezoek brengen aan de Western Saloon.
De prijsbepaling van dit hangt sterk af van wat u wil. Hier gelden immers dat individuële bedden worden geboekt. Indien u bvb. met drie bent in een tipi, dan kan het zijn dat andere mensen bij u zullen slapen. U kunt echter ook een volledige tipi, huifkar of blokhut afhuren, afhankelijk van de grootte.
Naast deze mogelijkheden zijn er nog 200 vrije kampeerplaatsen om met eigen tent of kampeerwagen te komen kamperen.

Lees verder...


In de “Europa-Park-regio” kunt u terecht voor actie en ontspanning. Tussen het Zwarte Woud en de Rijnvlakte ligt de plaats Rust.

Intussen heeft het predicaat Erholungsort gekregen. Geniet van de natuur in het Zwarte Woud of maak op een zogeheten “vlet” een tocht over het water in het beschermd natuurgebied, de Taubergießen. Freiburg, Baden-Baden en de Elzas liggen vlak in de buurt: laat u betoveren door de charme van deze steden. Actieve vakantiegangers komen hier helemaal aan hun trekken. Golfen, wandelen, mountainbiken, Nordic-Walking – de keuze is onbegrensd.

Freiburg im Breisgau

Freiburg is de zuidelijkste en zonnigste stad van Duitsland en is prachtig gelegen in het drielandenpunt tussen Zwitserland, de Elzas en het Zwarte Woud. Geniet van het milde klimaat, slenter door de historische oude stad met haar indrukwekkende kerk, neem een drankje in een van de vele cafés of drink een wijntje in een gezellige bodega. Maak kennis met de typerende Freiburgse “Bächle” (beekjes die door de stad lopen) en de kleine “Gässle” (steegjes) die de stad haar bijzondere charme verlenen. De stad Freiburg zal u met haar Badische keuken en de bijzondere gastvrijheid van harte welkom heten.

Straatsburg/Elzas

Staatsburg zal u weten te betoveren met haar Franse charme en schilderachtige omgeving. Het maakt niet uit of u de stad op uw gemak tijdens een boottochtje op de III wilt verkennen of te voet door de middeleeuwse stad slentert, de stad zal u fascineren. Rondom de gotische kerk vindt u bijzondere restaurants en cafés die u met culinaire specialiteiten en edele wijnen zullen verwennen.

Baden-Baden

Baden-Baden is een elegante, klassieke en idyllische stad met een veelzijdigheid die u niet vaak tegenkomt. Flaneer door het prachtige kuurpark of een van de andere prachtige parken en tuinen. Ontspan in de geneeskrachtige, idyllische thermen van Baden-Baden of geniet van eersteklas kunst en cultuur. De stad biedt een uitgebreid palet aan culinaire heerlijkheden, uiteenlopend van de goede Badische keuken tot “fine dining”. Laat u meeslepen door het wedstrijdgewoel en beleef de aanstekelijke wedstrijdsfeer op de internationaal bekende renbaan van Iffezheim. Een echt hoogtepunt is een bezoekje aan het indrukwekkende casino – laat u betoveren door een overweldigende ambiance en geniet van de spanning van het gokspel.

Basel/Zwitserland

De stad Basel bruist van kunst en cultuur. Direct gelegen aan de Rijn is Basel een stad die heel veel te bieden heeft. Ontdek een van de mooiste en best bewaard gebleven oude steden met meer dan 30 musea en galerieën, met theaters en concerten en een ontzettend groot culinair aanbod. Slenter over Rijnbruggen, maak een ritje met de tram of gebruik de tijd om te winkelen. Basel zal u weten te imponeren!

Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is Duitslands grootste aaneengesloten middelgebergte. Hier vindt u een buitengewone veelzijdigheid aan natuur en cultuur. Maak kennis met tradities en ambachten. Het Zwarte Woud is wereldwijd onder andere bekend om zijn koekoeksklokken en de Schwarzwalder Kirschwasser. De belangrijkste bestemmingen voor uitstapjes zijn de Titisee en de Schluchsee. Deze zijn eenvoudig te bereiken via Freiburg en de B31. De route ernaartoe loopt door het fascinerende Höllental en langs het Hirschsprung-monument. Maak een boottocht op een van de meren en geniet van de uitzichten op idyllische dalen. De Triberger Watervallen en de Feldberg – met 1493 m de hoogste berg van het zuidelijke Zwarte Woud – mag u zeker niet missen.

Beschermd natuurgebied "Taubergießen"

Er staat u een spannende natuurbelevenis te wachten. in de directe omgeving van het Europa-Park Resort kunt u een paradijs voor de dieren- en plantenwereld ontdekken. Taubergießen is een natuurlijk biotoop met uitgestrekte weilanden, water- en boslandschappen met een deels ongerept oerbos. Verken de prachtige natuur op de bewegwijzerde Nordic-Walking-routes of stap aan boord van een zogeheten “vlet” (ca. 8-10 personen) en ontdek tijdens uw tocht over het water zeldzame bloemen, bontgekleurde vlinders, libelles en ontelbare vogelsoorten.

Hotel

 

 

Lees verder...