Over Parkworld

ParkWorld.be zag het licht in 2008 als aanvulling op Zoo.be, een bescheiden website over pretparken en dierenparken.

Met de ervaring van ruim 300 parkbezoeken is ParkWorld.be niet "de zoveelste pretparkenwebsite op het net".  In de eerste plaats wil ik informatie en inzicht brengen over diverse parken binnen en buiten Europa die ik in de loop der jaren heb bezocht.

Als mede-oprichter van ThemeParkVision (voorbereidingen in 2000, online 01/01/01) destijds, voormalige Rollercoaster Friend (waarbij een jaar voorzitterschap na het afhaken van Bart De Paepe) en als geregeld wereldreiziger heb ik in de loop der jaren een hele schat aan informatie, foto's en weetjes opgebouwd. Het zou jammer zijn om die ervaringen niet te kunnen delen met de mensen.

Met Parkworld.be hoop ik niet alleen de pretparkliefhebber aan te trekken, maar ook een breder publiek dat bepaalde informatie nodig heeft om een leuke dag te plannen. Bovendien was er de roep van verschillende mensen en parken om opnieuw een website te maken die toegevoegde waarde brengt, en niet gewoon een kopiëren van persberichten.

Parkworld.be wil vooral een objectieve kijk geven op de diverse parken, vaak vanuit een positief standpunt, maar ook met ruimte voor een kritische noot. Al is het niet de bedoeling om elk park af te breken en met de grond gelijk te maken. Daarom zullen we ook geen forum aanbieden, hiervoor bestaan reeds de nodige websites om uw zorgen kenbaar te maken over een bepaald park.
Wij hopen vanuit onze passie en ons entoesiasme dat dit u ook aansteekt om één van de vele parken te bezoeken.

  Steekkaart Patrick Joossens
° 10/10/1973

Internet:

Mede-oprichter ThemeParkVision (2000; online 01/01/01)
Mede-oprichter Zoo.be (2002)
Oprichter Parkworld.be (2008)
Word gerust vriend op Facebook

Community:

Voormalig voorzitter RF (2004)
TPV-Zoo-trips (2001 - 2006)
Referenties:
- Preview Walt Disney Studios (2 wk voor opening)
- Heide-Serengeti-weekend
- Oktoberfest-Gerstlauer-Legoland
- Zoo-weekend (Zoom Erlebniswelt, Sea Life Oberhausen, CentrO, Düsseldorf kermis, Panorama-Park)

Real life:
Gehuwd sinds 2001 met Veerle
Vader van Elena sinds 2006
DSL PHY Expert Maintenance Engineer @ Alcatel-Lucent

Parkworld.be is een non-profit website. Ondanks het feit dat het gehele project gegroeid is als een hobby, willen we de website met het nodige au serieux runnen en met volle passie brengen. We staan ook steeds open voor suggesties of bemerkingen. Net zoals alle webprojecten hebben wij ook kleine kosten zoals webserver, webaddressen, onze verplaatsingskosten en pretparkbezoeken. Daarom is elke vrijblijvende steun, hoe klein ook, welkom in de vorm van donaties.

Onze website is ook trots om met verschillende pretparkfans en dierenparkliefhebbers te kunnen samenwerken om de website nog beter en gevarieerder te maken.
We verkozen om als one-man-team te opereren en samen te werken met andere gepassioneerde mensen, die weten waarover ze spreken en schrijven. Wij danken dan ook graag de mensen van Pretparkbeest, PLopsa Fansite, Parksmania, Rollercoaster.be, WalibiWorld.nl, dlrpfans, BJL-fansite, Magic & Fun, Laafse Kikkers,... Ook aan al die vrienden van oude en nieuwe tijden, die af en toe een handje helpen, een dikke merci. Tot slot ook een dankwoordje aan de parken voor het vertrouwen en de goede samenwerking. Als die er niet zou zijn, dan was de kwaliteit van de inhoud ook nooit zo goed...


Veel surfgenot alvast.


Patrick Joossens