Walibi Holland

Het Nederlandse pretpark Walibi Holland ligt vlakbij het Flevomeer, in het centrum van Nederland. Het park pakt uit met de campagne "#HARD GAAN" en richt zich vooral tot jongere bezoekers als doelpubliek.

Bij de naam Walibi wordt al te vaak aan het park in Waver gedacht, maar voor Nederlanders is Walibi ondertussen ook uitgegroeid tot een heus begrip. 
In 1994 leerden de Nederlanders het park kennen als Walibi Flevo, nadat het 20 jaar lang het Flevohof was. In 2000 kende het park een enorme metamorfose onder de vlag van Six Flags. Het toenmalige Six Flags Holland kreeg een enorme hoeveelheid aan attracties bij, voornamelijk spectaculaire attracties en themagebieden. Na het vertrek van de Amerikanen werd het park opnieuw Walibi, namelijk Walibi World. Twee jaar werd er onder het beheer van Palamon gewerkt, daarna nam de Franse groep Grévin & Cie over, beter bekend als Companie des Alpes. De periode werd vooral onthouden als de periode dat vele attracties vertrokken. Het park werd net als het Belgische park restyled, met een moderne kangoeroe, en sommige attracties kregen ook die restyling mee, dat alles in teken van muziek stond. Maar het park had ondertussen ook een sterke identiteit gecreëerd als Halloween-pretpark, en trok daarbij een jonger publiek aan. Onder het motto van #HARD GAAN, werd het duidelijk dat het jonge doelpubliek de juiste keuze was om zich toe te richten.

Seizoen2016 WaH180240Het attractieaanbod van het park is dan ook ideaal voor de jeugd. Dankzij de Six Flags invasie kan het park immers uitpakken met attracties als Xpress: Platform 13, met een knipoog naar Halloween, de houten achtbaan Robin Hood en de mega-coaster Goliath, voor velen de leukste achtbaan van de Lage Landen. Het park huisvest daarnaast ook Condor, de allereerste inverted coaster op het Europese platteland, Speed of Sound, een aparte Boomerang coaster, en DRako, de kinderachtbaan. In 2016 verwelkomde het park ook Lost Gravity, een uniek achtbaanconcept, waarbij getart wordt met de zwaartekracht, gaande van een supersnelle, pittige first drop, tot trage inversie-elementen... 
Het park heeft ook enkele super-leuke waterattracties: zo hadden ze de allereerste Splash Battle ter wereld, er is Crazy River, een bijzonder leuke boomstammetjesattractie en El Rio, een pittige rapid river...

Het park staat erom bekend om verschillende evenementen te ondersteunen. Dit zijn dan vaak ook topdagen voor het park, en bijgevolg ook drukker. Denk maar aan bvb Halloween.

Naast het pretpark is er ook Walibi Village, een vakantiepark, met allerlei leuke faciliteiten. 

Ook op zakelijk gebied heeft Walibi Holland heel wat te bieden voor bedrijven. 

 
logo WalibiHolland 218
Bezoekadres

Walibi Holland
Spijkweg 30
8256 RJ Biddinghuizen
NEDERLAND
Telefoon
+31 (0)321 32 99 99

Classificatie

Pretpark

Inkomtarieven

PretparkdealsLogo Parkworld218

Parken in de buurt

 

Routeplanner