Bijna uitverkocht...

Op zondag 11 juni vindt in Walibi Holland de vierde editie plaats van Rollercoaster Run to Fight Cancer. De voorgaande edities waren bijzonder succesvol, met een opbrengst in totaal van ruim €150.000 voor onderzoek naar kanker...

Rollercoaster Run to Fight Cancer is een evenement van Stichting Fight cancer in samenwerking met Walibi Holland. Tijdens de Rollercoaster Run to Fight Cancer leggen de deelnemers een parcours af waarbij er drie attracties op de route liggen. Zij laten zich voor deze bijzondere prestatie sponsoren om geld op te halen voor kankeronderzoek.

20230425 WalibiH RCrun1200800 1

Er zijn dit jaar verschillende deelnamemogelijkheden: de Friends Run (vanaf 13 jaar, 5 kilometer), de Family Run (kinderen 8 - 12 jaar met begeleider, 2 kilometer) en de Business Run (bedrijventeams, 5 kilometer). Voor de Family Run en Business Run zijn nog tickets verkrijgbaar. Tijdens de run worden verschillende attracties getrotseerd. Bij de Friends en Business Run zijn dit UNTAMED, Xpress: Platform 13 en Goliath. Bij de Family Run zijn dit Crazy River, Drako en de nieuwe familieachtbaan van Walibi Holland: Eat my Dust!

Alle deelnemers laten zich sponsoren door vrienden, familie en collega’s om zo zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Fight cancer. Elke deelnemer heeft een eigen motivatie om mee te rennen. Zo ook deelnemer Jade, die samen met bonuszus Fée en broertje Finn mee zal rennen: "We zijn in januari ons (bonus)zusje Sterre verloren. Sterre was altijd aan het lachen, gieren en brullen. En om niet te vergeten, ze was helemaal gek van achtbanen. Geen achtbaan was te snel voor onze stoere Sterre. Dit leek ons dus de perfecte kans om op z’n Sterres geld te kunnen ophalen voor dit doel."

20230425 WalibiH RCrun1200800 2

Met de donaties die door de renners worden opgehaald kan Stichting Fight cancer baanbrekend kankeronderzoek financieren. Voor Rollercoaster Run to Fight Cancer is een specifiek onderzoek geselecteerd in het Prinses Máxima Centrum, waarbij een revolutionaire vorm van immunotherapie beschikbaar wordt gesteld voor kinderen en jongvolwassenen met leukemie en lymfeklierkanker. Dit zijn met 220 gevallen per jaar de meest voorkomende vormen van kinderkanker. ​

​Meer informatie en inschrijven: www.rollercoasterrun.nl

Info en foto's: Walibi Holland & Stichting Fight cancer