Walibi Holland verlegt focus naar gezinnen

Vele investeringen op de planning

Het Nederlandse attractiepark Walibi Holland zette de voorbije jaren stevig in om een jeugdig doelpubliek te bereiken, maar nu wordt de focus verschoven naar families met kinderen. Door de groeistrategie verder door te voeren wil het park meer dan 1 miljoen gasten verwelkomen.

Dit jaar wordt een nieuwe familie zone geopend. In 2025 beleeft het park een wereldprimeur met een dubbele rollercoaster.
Maar minstens zo belangrijk is het voor Walibi Holland om in 2030 volledig CO2 neutraal te zijn.

20230214 WalibiHolland1200800 1

In 2020 hernieuwde Walibi Holland haar gebied Speed Zone. Door een tragisch ongeluk op de Kart piste met een 13 jarig meisje, stond dit gebied de voorbije jaren eerder leeg. Voor dit seizoen ging de karting baan op de schop en introduceert het park een nieuwe familie zone, Speed Zone – OFF ROAD.
​Dé blikvanger in deze familie zone is een junior coaster van Zampelra Rides: Eat my Dust. Van dezelfde Italiaanse fabrikant komt er ook Wind Seekers, een magic bikes attracties. Deze wordt mee geïntegreerd in de helix van de achtbaan.
Ook komen er interactieve speelfonteinen Cooldown (van PlayFountain uit Soest) die moeten zorgen voor veel nat speelplezier.
Bovendien komt er ook nog een horecagelegenheid met een groot terras waar ouders zich kunnen ontspannen terwijl de kinderen zich inspannen. Het attractieaanbod wordt hiermee aanzienlijk uitgebreid en versterkt voor families met kinderen tot 10 jaar.

Walibi Holland is sinds 2019 bezig met het herthematiseren van haar gebieden, het zogenaamde festivalization. Dit betekent dat Walibi Holland gebieden thematiseert in moderne, hedendaagse sferen, zoals je ook vaak op festivals ziet. Gebieden die verwonderen, uitdagen en verbinden; kortom thema’s die je wilt ontdekken en die aansluiten bij de Instagram- en TikTok-werelden van kinderen, jongeren én hun ouders. Hiermee onderscheidt Walibi Holland zich van andere parken, die doorgaans in een retro-perspectief thematiseren. In 2024 zal het gebied WAB Plaza worden vernieuwd.

​In 2025 wordt het aanbod verder uitgebreid met een zogenaamde dubbele raptor single-rail rollercoaster van RMC (de bouwer van UNTAMED uit 2019).
Dit is een Europese primeur als attractietype en een heuse wereldprimeur in de dubbele uitvoering zoals hij in Walibi Holland zal worden geïnstalleerd. Men kan kiezen tussen de familievriendelijke of de heftigere variant, die ook over de kop gaat.

​Tussen 2026 en 2029 krijgt het vakantiepark Walibi Village een uitbreiding en kwaliteitsinjectie, waarbij er ook een familie vriendelijk indoor attractiegebied tussen Walibi Village en Walibi Holland op de planning staat.

20230214 WalibiHolland1200800 2

​Een heel belangrijke doelstelling van het bedrijf is duurzaamheid en de impact op het milieu. Naast alle investeringen die de komende jaren op de planning staan zal Walibi in de komende 8 jaar haar CO2 uitstoot massaal en snel reduceren. De doelstelling is om in 2030 CO2 neutraal te zijn volgens Scope 1 en 2 van het Greenhouse Gas Protocol, met tevens zoveel mogelijk reductie in scope 3. In 2025 dient al 50% CO2 reductie gerealiseerd te zijn ten opzichte van 2019.​​
​Dit is een gemeenschappelijke doelstelling samen met alle andere attractieparken en ski-resorts van Compagnie des Alpes, het moederbedrijf van Walibi. Walibi is in Nederland al begonnen met het reduceren van CO2 en gaat in 2023 een plan opstellen samen met Compagnie des Alpes en een externe partij om de verdere reductie in kaart te brengen. Deze plannen zijn volledig afgestemd met het Klimaatakkoord van Parijs.

Mascha Taminiau, General Director legt uit: "In de komende jaren zal er hard gewerkt worden om zowel de duurzaamheidsdoelstelling als de groeidoelstelling te behalen. Om jaarlijks meer dan 1 miljoen gasten te ontvangen zullen er bijzondere investeringen gedaan worden. Op deze manier wordt de familiedoelgroep in de spotlights gezet terwijl we nog steeds het coolste park blijven voor wie op zoek is naar een dagje 'HardGaan' ".

Info en foto's: Walibi Holland