Houten Robin Hood verandert in stalen Untamed

Walibi Holland onthult naam nieuwe ride

De Halloween Fright Nights in Walibi Holland vormden ook dit jaar de afsluiter van het pretparkseizoen in dit Nederlandse pretpark. De laatste dag stond ook in teken van de laatste ritjes Robin Hood...

20181030 WalibiHolland Untamed180Eerder dit jaar maakte het Nederlandse Walibi-park reeds bekend dat de achtbaan Robin Hood een metamorfose ging ondergaan. Deze houten achtbaan die door Vekoma werd neergezet, zal door het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Constructions (kortweg RMC) omgevormd worden tot een zogenaamde hybride achtbaan. Het zal de tweede RMC-achtbaan in Europa worden. In de VS heeft deze fabrikant al een enorme reputatie opgebouwd door het transformeren van oudere houten achtbanen tot achtbanen met een stalen spoor die nog gebruik maken van de houten struktuur van de oude achtbaan.

Tijdens de laatste openingsavond van dit seizoen maakte directrice Mascha van Till de nieuwe naam bekend: Untamed. Onder het thema ‘Hout en Nieuw’ konden de bezoekers als het ware afscheid nemen van Robin Hood. Mascha van Till licht alvast de naam van de nieuwe achtbaan toe: "Untamed is de perfecte naam voor deze ride. Het betekent ongetemd, wild en ruig. Precies de woorden die de nieuwe ride omschrijven, een supertoffe achtbaan die z’n weerga niet kent. Een unieke baan waarvan we heel blij zijn dat deze in Walibi Holland komt te staan. Ik kijk nu al uit om in juli volgend jaar een rit te kunnen maken!”

Het nieuwe seizoen van Walibi Holland zal op 6 april starten. De achtbaanliefhebbers moeten nog heel even geduld uitoefenen om Untamed te temmen... De opening van de nieuwe achtbaan staat gepland op 1 juli 2019.
Hoe de achtbaan er precies uit komt te zien, zal de komende maanden bekend worden gemaakt via de social media-kanalen van Walibi Holland.

20181030 WalibiHolland Untamed1200800