Robin Hood wordt hybride achtbaan in 2019

Festivalization als basis voor nieuwe uitstraling van Walibi Holland

Begin januari zijn er diverse werken opgestart in Walibi Holland in kader van het Festivalization project. Bovendien zijn er grootse plannen voor 2019, waarbij Robin Hood zal transformeren in een hybride RMC achtbaan...

20180316 WalibiH RobinHood180Het Festivalization project in Walibi Holland is vooral gericht op aanpassingen van verschillende gebieden in het park, vooral op gebied van uitstraling. Het Nederlandse Walibi-park vond inspiratie voor de nieuwe stijl bij verschillende grote steden en festivals. Het project is gespreid over enkele jaren, waarbij deze winter wordt gewerkt aan de Mainstreet. Het gebied achter de hoofdingang wordt gethematiseerd aan de hand van een nieuw ontwikkelde styleguide. “We hebben ons laten inspireren door urban stijlen van verschillende grote steden als Londen, New York en Tokyo en vooral festivals. Vandaar de term: Festivalization” aldus directrice Mascha van Till.

Er is gekozen om niet vast te houden aan de traditionele thematisering, zoals vaak toegepast in attractieparken. Met het Festivalization project wil Walibi Holland de verschillende gebieden, zowel stand-alone als in samenhang met elkaar, qua uitstraling verbeteren. Bij enkele verbouwingen loopt Walibi alvast vooruit op de Festivalization. Zo wordt Friar Tucks deze winter al verbouwd tot Cock-a-Doodle-Doo, een nieuw kip- en roti restaurant. Voor de winter van 2018 staat de verdere Festivalization van het huidige Sherwood Forest op de planning.

Ander groot nieuws vanuit Biddinghuizen is de transformatie van de houten Vekoma achtbaan Robin Hood in een hybride achtbaan. Het Amerikaanse bedrijf RMC (Rocky Mountain Construction) zal deze achtbaan verbouwen. Hun achtbanen zijn zeer intens door een zeer eigen filosofie in het bouwen van dit type achtbaan: een combinatie van stalen sporen op een houten constructie. In september 2018 beginnen het Amerikaanse RMC en Walibi Holland met de verbouwing om tegen 1 juli 2019 te openen... Tot en met oktober 2018 kunnen de gasten nog genieten van de huidige Robin Hood.

Afgelopen jaren werd er druk gewerkt aan de plannen voor de verbouwing, waarmee Walibi Holland nu naar buiten komt. In september van dit jaar zullen de eerste werkzaamheden achter de schermen beginnen geeft directrice Mascha van Till aan. RMC heeft reeds met Wildfire een indrukwekkende achtbaan staan in het Zweedse Kolmarden. De nieuwe achtbaan van Walibi Holland wordt hun tweede creatie in Europa. Daar waar Wildfire volledig van nul opgebouwd is, zal de vernieuwde Robin Hood wellicht gebruik maken van delen van de huidige struktuur. 

20180316 WalibiH RobinHood VIEW1200900

Walibi Holland is komend jaar geopend vanaf 30 maart tot en met 28 oktober.