Nieuwe achtbaan in Walibi Holland

In Walibi Holland werd een nieuwe attractie onder massale belangstelling geopend: Lost Gravity, een nieuwe achtbaan, met verschillende elementen die een unieke achtbaanervaring geven voor een park in de Benelux.

20160325 Walibi LG180De afgelopen maanden werd de sociale media bestookt met allerlei teasers omtrent de nieuwe attractie. De verwachtingen omtrent de nieuwe attractie waren alvast hooggespannen. Toch is er het besef dat het park uit de groep van Compagnie des Alpes rekening moet houden met het budget en dat de sky helaas niet meer de limit is. Toch slaagde het Nederlandse Walibi-park erin om het publiek te verrassen met de achtbaan. Het is een achtbaan die totaal anders is dan het huidige aanbod en dat kan ook van de ritbeleving verteld worden: het immers een hele beleving om elk element in een vorm van absolute gewichtloosheid te kunnen ervaren. 

De opening zelf kon alvast niet spectaculairder. Het park nabij het Flevomeer wist de vele genodigden te boeien met de leuke setting, de vele dansers en acrobaten, en een directrice die er letterlijk en figuurlijk invloog door van een hoogte met een glas champagne in de hand vele meters boven de grond te glijden tot aan de inkom van de wachtrij. "Na jaren voorbereiden is het een eer om al die reacties op Lost Gravity te horen en te zien. We gaan dit seizoen weer voor een ultieme beleving van de gast in het hele park. De eerste reacties op onze spiksplinternieuwe achtbaan Lost Gravity geven ons hier nog meer energie voor.", aldus Mascha van Till. De eerste rit werd nog voorafgegaan door een act van Mr. Polska met zijn speciaal voor Lost Gravity uitgebrachte single Move Up (Lost Gravity). Het einde van de song was het startsein voor het eerste ritje.

Mascha van Till lichtte nog toe dat in 2012 er al eerder plannen waren om een nieuwe achtbaan te bouwen, maar toen werd de voorkeur gegeven om alle aandacht op het vakantiedorp Walibi Village te leggen. "Met Lost Gravity wilden we op zoek gaan naar een nieuwe ervaring in ons park, een ander type achtbaan dan we al hadden, en met een compact ontwerp waar vele boeiende elementen in zitten."
Lost Gravity werd tussen het Canadese gebied en het wilde westen gebouwd. Een nieuwe wereld werd gecreëerd, die eerder apocalyptisch aanvoelt. De uitwerking is niet zo sterk als The Swarm in Thorpe Park, maar de poging is meer dan verdienstelijk om het verhaal van de attractie mee vorm te geven. Door de inslag van een komeet is de zwaartekracht verstoord: onder is boven en boven is onder. Dit is op verschillende locaties merkbaar, zowel op het terrein van de achtbaan als in de wachtrij van de achtbaan.

20160325 Walibi LG640

Naast Lost Gravity heeft Walibi Holland ook weer bijzonder veel te bieden, zoals spectaculaire achtbanen en allerlei spannende attracties. Het motto van het park is immers "hard gaan". Verwacht je dus best aan de nodige porties adrenaline. Walibi Holland is dit seizoen van 24 maart tot 30 oktober open. Ook dit seizoen staan er weer verschillende festivals gepland die een bezoek aan het attractiepark een extra dimensie geven: Out of Control, Summer Vibez en uiteraard het beruchte Halloween Fright Nights.