Nieuw type Mack-achtbaan

Het Nederlandse pretpark Walibi Holland opent binnen vijf weken op 24 maart hun nieuwste attractie, de achtbaan ‘Lost Gravity’. De werken zijn voorspoedig verlopen, de nieuwe treintjes werden ondertussen reeds op de sporen gezet.

20160220 WalibiHolland180Het park heeft het type treintjes lang kunnen geheim houden. Vele fans speculeerden op spinning karretjes. Maar het werd een korte trein die plaats biedt aan 8 personen. Het is zeker geen standaard-treintje...
Er zijn twee rijen, met vier mensen op een rij in een soort V-configuratie. De mensen aan de buitenzijde hangen letterlijk naast de sporen, voor hen is geen bodemplaat. Vandaar de term “floorless seats”. De mensen in het midden kunnen wel steun zoeken. In totaal werden er vier treintjes besteld om de capaciteit van Lost Gravity zo hoog mogelijk te houden.

Lost Gravity is een achtbaan die speciaal voor Walibi Holland op maat werd ontworpen door Mack Rides. Dit type achtbaan is voor het Duitse bedrijf ook een beproeving vermits het hun eerste ontwerp is. Met onder meer Helix in Liseberg en blue fire in Europa-Park heeft deze achtbanenfabrikant weliswaar menige pretparkfans weten te overtuigen.
De marketing campagne van Walibi Holland pakt graag uit met de term Crazy leipe elementen. Ze zien er alvast te gek uit. Er is de steile lift hill, de Dive Drop, Inclined Dive Loop, Zero-G Roll, Outside Banking en airtime heuveltjes. Deze elementen zouden het hartje van de fans sneller moeten doen kloppen. Daarnaast bevat Lost Gravity een zogenaamde ‘Banked Top Hat’, een speciaal voor Walibi Holland ontworpen element waarbij de bezoekers vrijwel verticaal en razendsnel naar bijna 30 meter hoogte worden gebracht om daar op een sensationele manier een gevoel van gewichtloosheid te ervaren.

20160220 WalibiHolland640 concept

Lost Gravity gaat dus in totaal twee keer ondersteboven. De treinen zijn uitgerust met de zogenaamde heupbeugels. In onze regio is dit type beugel niet meteen te ervaren: de meeste looping-achtbanen bij ons maken gebruik van beugels die over de schouders sluiten. Door de heupbeugels ervaren de passagiers meer vrijheid en wordt de ervaring op een achtbaan alleen nog maar intenser.

20160220 WalibiHolland640 2

Walibi Holland lanceert de meeste nieuwtjes via hun Snapchat kanaal. Het doelpubliek van het park zijn vooral tieners en jonge volwassenen die een daggetje pure thrill willen opzoeken. Het park spreekt dan ook van: “Walibi Holland = Hard gaan!”. Het attractiepark zet dan ook in op actie, spektakel en adrenaline: van achtbanen tot festivals. Op 24 maart is het dan zover: op die donderdag opent het park zijn deuren voor een nieuw seizoen met de opening van de spectaculaire nieuwe thrillride Lost Gravity. Om 13u30 kunnen genodigden al een eerste keer genieten van deze primeur-achtbaan. Vanaf 15u00 is de achtbaan toegankelijk voor de reguliere bezoekers.

20160220 WalibiHolland640 1

Met dank aan Walibi Holland voor de info en de foto's.