Aqua Bellatores in Toverland

Nieuwe parkshow

Behalve verschillende nieuwe attracties en thematische toevoegingen, presenteert het Nederlandse attractiepark Toverland een nieuwe spectaculaire parkshow: Aqua Bellatores. 

Attractiepark Toverland pakt dit zomerseizoen uit met een grootse nieuwe parkshow: Aqua Bellatores. Deze show is dagelijks te zien van 7 april t/m 27 augustus 2023. Het spektakel staat in het teken van een strijd tussen goed en kwaad en is gevuld met stunts, spektakel en indrukwekkende watereffecten. Een vloedgolf van maar liefst 10.000 liter water geeft uiteindelijk de doorslag. Aqua Bellatores staat voor ‘waterstrijders’. 

20230309 Toverland Aqua Bellatores 1200800 1

Dit spektakel speelt zich af in entreegebied Port Laguna. De inwoners van Port Laguna vieren op het dorpsplein het jaarlijkse zomerfeest. Wanneer zeerovers de macht over de magie van Port Laguna weten te grijpen, volgt een spectaculaire strijd vol stunts en watereffecten.  

"Bij de ontwikkeling van Aqua Bellatores was spektakel het uitgangspunt", legt Luke Verhoeven, Manager Entertainment, uit. "Door een combinatie van parkour, freerunning, acrobatiek, trampolines, ziplines en watereffecten aan te bieden, hebben we iets unieks in huis."

Water speelt in Aqua Bellatores de hoofdrol. In het decor zijn maar liefst 32 watervallen en 17 fonteinen verwerkt. Het hoogtepunt van de show is een vloedgolf van drieënhalve meter breed, waarbij 10.000 liter water over het decor gestort wordt.
"De watereffecten die we in Aqua Bellatores gebruiken zijn nog niet eerder vertoond in parkshows. We hebben de techniek hierachter dan ook in eigen beheer ontwikkeld. Hier zijn we erg trots op!", vertelt Luke.

Het decor is vormgegeven als een dorpsplein met kleurrijke geveltjes, passend binnen de mediterrane stijl van Port Laguna. Ook zijn er talloze tonnen, katrollen, vaandels en marktkraampjes terug te vinden. Centraal op het dorpsplein staat een standbeeld dat de magie van Port Laguna letterlijk in handen heeft. De show gaat zeker goed opvallen, want het decor is 25 meter breed, 12 meter diep en 7 meter hoog.

De show is een coproductie met het Schotse showbedrijf Falcon Entertainment. Aan de show werken in totaal tien stuntmensen mee. Het decor is geproduceerd door Create! en staat op een tijdelijke Layher-constructie van AXIS Structures. De speciale showmuziek is gecomponeerd door het Duitse muziekproductiebedrijf IMAscore.

20230309 Toverland Aqua Bellatores 1200800 2

Aqua Bellatores wordt twee tot vier keer per dag opgevoerd tussen vrijdag 7 april en zondag 27 augustus 2023. De show is tweetalig, Nederlands en Engels, waardoor deze geschikt is voor een internationaal publiek.

Info en foto's: Toverland

 

Logo Toverland2019

Bezoekadres

Toverland
5975 MR Sevenum
NEDERLAND
Telefoon
+31 (0)77 467 70 50

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner