Uitbreiding aanbod van themagebied Avalon

Het Nederlandse Attractiepark Toverland zal in de loop van 2023 maar liefst 4 nieuwe attracties openen in het themagebied Avalon. Sinds de opening van het themagebied in 2018 waren er nog maar slechts 2 attracties: de wing coaster Fēnix en boottocht-attractie Merlin’s Quest.

Avalon maakte in 2018 deel uit van een grootse uitbreiding van Attractiepark Toverland. Behalve dit nieuwe themagebied opende toen ook een nieuw entreeplein: Port Laguna. De absolute blikvanger van dat nieuwe gebied was zonder enige twijfel de spectaculaire wing coaster Fēnix. Daarnaast opende ook nog 1 attractie: boottocht Merlin’s Quest. Het park opende ook het bedieningsrestaurant The Flaming Feather.
In tussentijd investeerde het park in verdere verbeteringen van het bestaande aanbod, maar in 2023 mogen de bezoekers maar liefst 4 nieuwe attracties ontdekken, een investering van tien miljoen euro. Deze nieuwe attracties bevinden zich in het themagebied Avalon, de mythische wereld van de bekende tovenaar Merlijn. De toevoeging van de attracties hebben als doel om een bredere doelgroep aan te spreken. Bovendien zullen bezoekers nu ook langer in dit gebied kunnen doorbrengen. Naast twee grote en twee kleine attracties worden er een waterspeeltuin, dreumesspeelplaats én diverse nieuwe belevingselementen toegevoegd. 

20221003 Avalon1200800 2

De meest spectaculair ogende nieuwe attractie is Pixarus. Deze attractie is een zogenaamde Sky Fly, die wordt opgeleverd door Gerstlauer Rides, vooral bekend van haar achtbanenaanbod. Het lijkt een eerder unieke attractie te zijn, maar deze Sky Fly kan men ondertussen al in 23 pretparken terugvinden, waarvan 15 in Europa. In Duinrell, Nigloland, Holiday-Park, Tripsdrill, Legoland Deutschland,... kan men deze attractie al ontdekken. Als bezoeker mag je deze attractie betreden vanaf 1m30. De attractie meet 27 meter hoog, inclusief het platform, en 12 gondels razen tegen een snelheid van 30km/u rond. Als bestuurder heb je zelf de controle om over de kop te gaan.
Attractiepark Toverland heeft deze spectaculaire draaimolen alvast heel mooi geintegreerd tenmidden de helix van de achtbaan Fēnix. Bovendien heeft deze attractie een leuke verhaallijn: Avalon is immers het themagebied van Merlijn de Tovenaar. In Pixarus geeft hij zijn leerlingen vliegles. Het is als het ware een Flight School of Magic.

Een andere attractie die zal opvallen is Dragonwatch. Deze attractie is minder spannend dan Pixarus, maar de hoogte van de toren bedraagt maar liefst 40 meter. De val van de parachutes is ongeveer 17 meter. Deze attractie werd opgeleverd door Intamin Amusement Rides. Dankzij de hoogte is dit wel een leuke plek om de draken van Avalon te spotten.

In Garden Tour worden de jongste bezoekers uitgenodigd door Merlijn om een kijkje te nemen in zijn magische kruidentuin. Deze treinbaan van Metallbau Emmeln heeft een lengte van 131 meter en leidt de gasten doorheen bijzondere flora en fauna, waarbij een ontmoeting is met de magische wezens van Avalon. Kinderen kunnen deze verrassende tour zowel zelfstandig als met hun ouders ervaren.

In Jumping Juna leren de kinderen twee nieuwe karakters kennen: eenhoorn Juna en draakje Sparky. In deze leuke draaimolen van Zamperla vindt hun verkleedfeestje plaats. Deze twee nieuwe karakters laten zich vanaf 2023 voor het eerst in Toverland zien.

20221003 Avalon1200800 1

Behalve de nieuwe attracties wordt Avalon verder verrijkt met een waterspeeltuin en een dreumesspeelplaats.
Gasten zullen verder meer nieuwe belevingselementen aantreffen zoals kijktaferelen en upgrades van bestaande attracties. 

"We zijn heel trots op alles wat er staat te gebeuren in Avalon", vertelt algemeen directeur Jean Gelissen jr. "Ons vertrouwen in de kracht van de wereld van Merlijn maakt dat we graag een nog bredere doelgroep hiermee in aanraking brengen. Met onze kennis, kunde, ervaring én eigenwijsheid weten we dit thema op een dusdanige manier vorm te geven die uniek is en past bij onze identiteit."

Meer info op toverland.nl

Info en foto's: Attractiepark Toverland