Nieuwe achtbaan Toverland bereikt hoogste punt

Constructie wing coaster Fenix op schema

Attractiepark Toverland opent op 7 juli 2018 het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon. De bouw van deze enorme uitbreiding is op dit moment in volle gang. Gisteren werd het hoogste punt van de gloednieuwe wing coaster Fenix bereikt. 

Toverland staat aan de vooravond van de grootste uitbreiding in haar geschiedenis. Met de komst van het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon wordt het attractiepark maar liefst anderhalf keer zo groot. Het paradepaardje wordt de nieuwe achtbaan: Fenix. Fenix is de allereerste wing coaster van de Benelux: hier hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. De leverancier is de toonaangevende Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. Fenix is maar liefst veertig meter hoog, 813 meter lang en heeft een topsnelheid van 95 km/u. Tijdens de rit gaan inzittenden drie keer over de kop. De achtbaan is niet alleen de hoogste attractie van Toverland, maar ook de eerste met inversies. Een volwassen achtbaan voor een volwassen attractiepark. 

De bouwwerken verlopen voorspoedig, en ondertussen werd het hoogste punt van Fenix bereikt. Op de top van maar liefst veertig meter hoog werd een vlag uitgehangen om deze mijlpaal te vieren. De vlag werd gehesen door Jean Gelissen jr., Bouwdirectie uitbreiding Toverland, onder toeziend oog van ruim tweehonderd bouwmedewerkers met twaalf verschillende nationaliteiten.
“Iedereen die aan deze uitbreiding meewerkt is mede verantwoordelijk voor de toekomst van Toverland. We leveren een megaprestatie”, vertelt een trotse Gelissen. “Het bereiken van het hoogste punt van Fenix is een geweldige kers op de taart.” 

Fenix is onderdeel van Avalon, de wereld van de almachtige tovenaar Merlijn. Fenix is een vuurvogel die elke 777 jaar uit zijn eigen as herrijst. Bezoekers mogen plaatsnemen onder de vleugels van Fenix om hem na zijn herrijzenis te vergezellen op zijn eerste vlucht. In Avalon bevindt zich tevens de boatride Merlin’s Quest. In deze boottocht voor het hele gezin gaan de opvarenden op zoek naar Tir na nÓg, de bron van het eeuwig leven. 

De bouw van Port Laguna en Avalon is vanaf nu te volgen in een speciale making-of serie op het YouTube-kanaal van Toverland.  Sinds vrijdag 13 april werd de eerste aflevering online gezet. Tot aan de opening op zaterdag 7 juli wordt er elke twee weken op vrijdag een nieuwe aflevering gepresenteerd. In de diverse thema-afleveringen krijgt de kijker een uniek kijkje achter de schermen bij de realisatie van deze enorme uitbreiding. De making-of serie van Port Laguna en Avalon bestaat uit acht afleveringen. 
Alle aspecten van de bouw - van idee tot uitvoering - komen aan bod. Na 7 juli volgt een slotaflevering waarin wordt teruggeblikt op de opening. 

20180419 ToverlandFenixV1200800

In de eerste aflevering geeft Toverland alvast een voorproefje van de making-of serie middels een teaser. Hierin wordt de kijker in vogelvlucht meegenomen over de bouw.
Ook geeft Caroline Kortooms, Algemeen Directeur, de grootsheid van de uitbreiding weer: “Een investering van 35 miljoen euro, twee themagebieden erbij. Wij worden volwassener dan ooit en de hele wereld zal dat merken!” 

   

Logo Toverland2019

Bezoekadres

Toverland
5975 MR Sevenum
NEDERLAND
Telefoon
+31 (0)77 467 70 50

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner