Port Laguna en Avalon in de steigers

Tijdens het winterseizoen kunnen de bezoekers van Attractiepark Toverland nog steeds genieten van de indoorhallen maar buiten was het park in weer en wind bezig aan verbeteringswerken, groot onderhoud en vele vernieuwingen...

20180327 Toverland180Afgelopen weekend werd het zomerseizoen van Toverland opgestart. De publiekstrekker buiten op dit moment is zonder enige twijfel de houten achtbaan Troy. Na tien jaar is een ritje in Troy nog steeds heel comfortabel. Dit is te danken aan het onderhoud dat jaarlijks uitgevoerd wordt. De afgelopen winter heeft een team van acht personen in vijf maanden tijd maar liefst 486 meter baan vernieuwd.
“Dit gebeurt volledig in eigen beheer”, vertelt Paul Oomen, Technisch Directeur. “De expertise van onze technische dienst zorgt ervoor dat de kwaliteit, nauwkeurigheid en veiligheid van de baan gewaarborgd blijven.”
Tevens is de muziek in de gehele Troy Area vernieuwd en werd de wachtrij aangepast.
Ook lanceerachtbaan Booster Bike onderging een grote onderhoudsbeurt en er werden diverse speeltoestellen vervangen door duurzamere modellen. 

Maar dit seizoen zijn de spotlights gericht op de zomer zelf wanneer het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon zal openen. Met de komst van Port Laguna en Avalon wordt Toverland maar liefst anderhalf keer zo groot.
Eyecatcher van Avalon wordt de veertig meter hoge wing coaster Fenix.
Bij dit type achtbaan van fabrikant Bolliger & Mabillard bevinden de zitjes zich naast de baan. Hierdoor wordt er een unieke vliegervaring gecreëerd. Fenix behaalt een topsnelheid van 95 kilometer per uur en gaat maar liefst drie keer over de kop. Het wordt meteen de eerste ondersteboven ervaring in Toverland.
Deze week werden de eerste steunpilaren en stukken baan geplaatst. Naar verwachting zal de volledige opbouw zo’n twee maanden in beslag nemen. Daarna wordt gestart met de testfase. De bouw van de spectaculaire achtbaan verloopt volgens planning. Vanaf 7 juli zullen beide nieuwe gebieden opengaan voor bezoekers. 

Tijdens de zomervakantie zal het attractiepark dan ook extra lang geopend zijn: van zaterdag 7 juli t/m zondag 26 augustus zal het park een uurtje langer open zijn, tot 19u00 dus. Tevens staan er diverse extra evenementen op de planning om de magie van het park extra te accentueren... Zo is Toverland op de zeven woensdagen geopend tot 23u00 tijdens de Midzomeravonden.

20180327 ToverlandVIEW1200800

Later dit jaar zal op zes dagen wederom het populaire Halloween-evenement plaatsvinden in Attractiepark Toverland...