2018 brengt vele vernieuwingen

Attractiepark Toverland wordt in 2018 maar liefst anderhalve keer zo groot: een nieuw themagebied, nieuwe attracties, een nieuwe entree... Het park besloot daarom ook om een nieuw logo en een nieuwe huisstijl in het leven te roepen, welke naadloos aansluiten bij de identiteit van het attractiepark.

20171214 Toverland180Het Nederlandse pretpark pakt in 2018 spectaculair uit: niet alleen zullen bezoekers het park vanuit een hele nieuwe entreezone betreden, het park krijgt er een imposante nieuwe themazone bij: Avalon, waar de legendarische tovenaar Merlijn de plak zwaait. Hier komen dan ook twee grootse attracties, die het aanbod van het park verder zullen uitbreiden, ook qua doelgroep. 
Deze nieuwe investeringen vroegen ook een nieuwe look and feel, en vandaag werd het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl trots onthuld.

De nieuwe visuele identiteit werd ontwikkeld in samenwerking met merkenbureau Gewest13 en zal begin volgend jaar doorgevoerd worden. Toverland krijgt dan tevens een nieuwe website. 
Het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl zijn in diverse fases ontwikkeld. Janou Gelissen, tweede generatie van het familiebedrijf, was nauw bij het proces betrokken.
“Alvorens de nieuwe huisstijl te ontwikkelen heeft Gewest13 Toverland écht leren kennen. Zo zijn we gestart met een aantal kennissessies, waarin alle lagen van Toverland vertegenwoordigd waren. Hierdoor kreeg onze nieuwe identiteit direct een breed draagvlak.”
Vervolgens heeft Gewest13 aan de hand van de gezamenlijk geformuleerde ambities en criteria een basisstijl ontwikkeld. Deze is tenslotte aangescherpt tot het nieuwe logo, dat bestaat uit een woord- en een beeldmerk.
Gelissen is erg tevreden met het eindresultaat: “Het is een eigentijds en bovenal magisch logo geworden dat helemaal past bij Toverland.” 

20171214 Toverland640

Begin volgend jaar wordt de nieuwe huisstijl in het gehele attractiepark doorgevoerd. Zo wordt onder andere het logo op de karretjes van spinning coaster Dwervelwind en de boten van waterattractie Djengu River aangepast.
Ook wordt er een gloednieuwe website gelanceerd. Met de magische nieuwe huisstijl maakt Toverland zich op voor de grootste uitbreiding in haar geschiedenis...