Achtbaan krijgt nieuwe muziek

Op 1 juli 2007 opende in Attractiepark Toverland de houten achtbaan Troy voor de bezoekers van het park. Deze bijzondere verjaardag werd afgelopen weekend gevierd met de introductie van een nieuwe soundtrack voor deze attractie.

20170701 TroyToverland180De houten achtbaan Troy is de eyecatcher van het park van zodra de bezoeker de parking oprijdt. Deze houten achtbaan van het Amerikaanse bedrijf GCI zette Toverland op de spreekwoordelijke pretparkenkaart, al hadden ze met Boosterbike van Vekoma enkele jaartjes daarvoor ook al een unieke achtbaan bij.

Tessa Maessen, Communicatie Manager, beaamt dat ook: "Al sinds zijn opening is Troy een van de grootste publiekstrekkers van Toverland. Na 10 jaar vonden wij de soundtrack van de achtbaan echter niet meer geheel bij de attractie en het themagebied Troy Area passen, vandaar dat we de 10e verjaardag van Troy hebben aangegrepen om nieuwe muziek te introduceren die ervoor zorgt dat onze bezoekers nog meer worden ondergedompeld in onze magische wereld."

In totaal wordt er 60 minuten aan muziek en geluidseffecten gecomponeerd voor de diverse attracties, wachtrijen en paden in Troy Area. Voor de productie van de nieuwe soundtrack, die in de loop van de zomer zal gaan draaien, werkt Toverland samen met het gerenommeerde Duitse muziekproductiebedrijf IMAscore. Dit bedrijf ontwikkelde eerder de muziek van themagebieden Magische Vallei en Magic Forest. 

Troy staat bekend als de snelste, hoogste én langste houten achtbaan van de Benelux. De attractie heeft een maximale hoogte van 35 meter en gedurende de rit - over een baan van bijna 1.100 meter - bereikt men een topsnelheid van ruim 90 kilometer per uur.
"Om een houten achtbaan soepel te laten draaien is veel meer onderhoud vereist dan bij andere attracties. Onze medewerkers hebben bijvoorbeeld afgelopen winter nog 500 meter aan rails vervangen. Zo zorgen we ervoor dat onze bezoekers optimaal kunnen genieten van hun ritje in Troy", aldus Tessa.
Zelfs 10 jaar na opening is Troy dan ook nog steeds favoriet bij menig achtbaanfan.

20170701 TroyToverland640

Beluister hier de teaser van de nieuwe soundtrack van Troy.